„Като акцент от речта на Радев днес бих сложил думите

...
„Като акцент от речта на Радев днес бих сложил думите
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Радев най-добре знае как се превземат крепости отвътре

„ Като акцент от речта на Радев през днешния ден бих поставил думите му за това по какъв начин се завладяват замъци от вътрешната страна. Аз не знам по какъв начин се завладяват замъци от вътрешната страна, само че знам по какъв начин партии се завладяват от вътрешната страна. В момента едно от изискванията да получиш нелош пост в държавната администрация, било то министър, зам.-министър, регионален шеф, началник на държавен ръб, е да бъдеш член на Българска социалистическа партия, само че гневен критик на управлението на партията. Ако пък в последните няколко акции си работил от вътрешната страна за други политически субекти, изключително в лявото политическо пространство, това ще е спомагателен бонус. “

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и зам.-председател на ПГ на “БСП за България “ Атанас Зафиров в ефира на " Нова нюз ". Той изясни и по какъв начин се завладява парламентарната народна власт от вътрешната страна:

„ Като създаваш нови и нови политически субекти, като лансираш очевидно несъответствуващи хора за високи позиции, като настойчиво си затваряш очите за корупция и шуробаджанащина в ръководството. Така ерозираш цялата политическа система и караш хората да мечтаят за смяна на формата на ръководство и твърдата ръка “, уточни социалистът.

Според Зафиров сега отговорност на Борисов е да предложи работещи решения, само че не сме очевидци на такива.

„ По-скоро виждаме по какъв начин по няколко пъти дневно си трансформират мненията. Така че сме в очакване на нещо рационално, на разговор, с цел да дадем и ние нашите отговори “, съобщи социалистът.

По думите му депутатите на Българска социалистическа партия ще имат основна роля сега, в който се осъзнае, че зад всеки един депутат стоят действителни хора, които са го изпратили в Народното събрание, с цел да взема решение техните проблеми.

„ Ние сме подготвени да бъдем виновен сътрудник, да участваме в разговор, само че никога не можем да бъдем аварийно колело на тротинетка. Тротинетките ги търсете в другите партии “, безапелационен е той.

Зафиров дефинира формулата за държавно управление на малцинството като неудачна.

„ Дали бихме взели участие в някакво ръководство, ще го кажат нашите членове след вътрешнопартийно допитване, когато има някаква конкретика. В момента сме очевидци единствено на едни официални диалози с ГЕРБ-СДС. Ние даже не стигнахме до разискване на програмата, тъй като те ни дадоха тази на Политическа партия “, напомни социалистът.

По думите му би трябвало да бъдат набелязани 4-5 целта и да се търси единодушието сред всички партии. Например Шенген, законите по Плана за възобновяване и резистентност, тематиката с бюджета.

„ Трябва да определим и интервал за тяхното осъществяване, само че не е съществено изявлението на Борисов, че за един месец могат да се одобряват 15 закона “, счита той.

„ Според нас, в един възможен кабинет, водещите политически лица би трябвало да правят отстъпка на назад във времето, да се даде различен приоритет. Това са неща, които могат да бъдат конкретизирани в разговор, какъвто сега няма. Вече изгубиха един месец “, сподели още Зафиров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР