Като 9-годишно момиченце принцеса Елизабет се появява със семейството си

...
Като 9-годишно момиченце принцеса Елизабет се появява със семейството си
Коментари Харесай

Как кралският балкон разказва историята на британската монархия

Като 9-годишно момиченце принцеса Елизабет се появява със фамилията си на балкона на Бъкингамския замък за сребърния празник от възкачването на престола на дядо ѝ Джордж Пети, гледайки множеството изпод с разчувствана усмивка , съобщи Асошиейтед прес.

Някогашната принцеса - през днешния ден 96-годишната кралица Елизабет Втора, се чака да се появи на същия балкон тази седмица , с цел да се усмихне и да помаха на милионите, които честват 70-годишнината ѝ на английския престол.

Появата на балкона на Бъкингамския замък е кулминационната точка на съвсем всички кралски празнувания във Англия - опция за обществеността да зърне фамилията, събрано за грандиозна фотография във връзка сватби, коронации и юбилеи.

Всяка година през юни огромната кралска фамилия облича най-хубавите си униформи, рокли и шапки и се събира, с цел да празнува рождения ден на кралицата , който се отбелязва с ексцентричен боен церемониал и приключва с момента на балкона след прелитането на Кралските военновъздушни сили.

Снимките от балкона през десетилетията отразяват изменящите се лица на монархията и оферират взор към значими моменти от живота на Елизабет. Като млада жена, да вземем за пример, принцесата облича военната си униформа и застава паралелно до Уинстън Чърчил, с цел да отпразнува края на Втората международна война през 1945 година

Осем години по-късно тя приветства от балкона морето от възторжени жители след личната си коронация.

Този четвъртък появяването на кралското семейство на балкона на Бъкингамския замък по случай платинения празник ще бъде забележителна с тези, които ще отсъстват. От двореца оповестиха по-рано през месеца, че "след деликатно обсъждане " кралицата е решила, че на балкона ще се съберат единствено работещите членове на кралското семейство и техните деца.

Това значи, че принц Хари и брачната половинка му Меган, които се отдръпнаха от кралските отговорности и се реалокираха в Калифорния през 2020 година, както и техните дребни деца, ще бъдат изключени . Същото се отнася и за принц Андрю, който беше компрометиран от полов скандал.

"Мисля, че решението да има единствено сегашни работещи членове на кралското семейство на балкона е доста рационално, тъй като по този начин се заобикалят всевъзможни неуместни обстановки " , отбелязва Емили Наш, редактор на кралски вести в сп. "Хелоу! ".

" Хората следят фамилната динамичност, с цел да видят дали има напрежение и мисля, че ще има голям митинг, в случай че забележим принц Андрю на балкона. Така че това взема решение всички тези проблеми с един размах. От двореца обаче дадоха ясно да се разбере, че Хари и Меган остават обичани членове на фамилията и те ще бъдат тук за честванията ", добавя Наш.

Принц Хари и брачната половинка му, известни като херцог и херцогиня на Съсекс, обявиха, че ще летят до Обединеното кралство с двете си дребни деца и че с неспокойствие чакат да се причислят към дългия празничен уикенд. Пътуването ще бъде първото фамилно посещаване в родината на Хари, откогато двойката отпътува за Съединени американски щати. Всяка тяхна поява на събития по случай юбилея, в това число на службата в катедралата "Сейнт Пол ", и вероятно второ събиране на балкона на Бъкингамския замък в неделя, ще бъде следена деликатно.

Опозореният от абсурда принц Андрю в същото време ще бъде държан отвън публичното полезрение.

Решението значи, че в четвъртък дружно с кралицата на балкона ще се появят 73-годишният престолонаследник принц Чарлз и брачната половинка му, херцогинята на Корнуол Камила, принц Уилям, който е втори подред за заместничество на трона, брачната половинка му, херцогинята на Кембридж Катрин и трите им деца, и единствената щерка на Елизабет Втора - принцеса Ана, и брат ѝ принц Едуард със своите съпрузи.

Още няколко разпознаваеми работещи членове на кралското семейство ще се причислят към групата. Сред тях са братовчедът на Нейно Величество херцогът на Глостър и брачната половинка му, херцогът на Кент, принцеса Александра.

Докато някои предходни събирания на балкона са включвали огромен брой кралски особи, включително далечни братовчеди на кралицата, по случай диамантения празник от възкачването ѝ на трона през 2012 година Елизабет Втора беше съпроводена единствено от петима близки членове на фамилията - Чарлз, Камила, Уилям, Кейт и Хари .


Традицията с появяването на балкона стартира с кралица Виктория, която през 19-и век трансформира Бъкингамския замък в публична резиденция на монарха и дом на кралското семейство. Виктория се появява за първи път на фамозния балкон по време на тържествата по случай откриването на Голямото ревю през 1851 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР