Катерина Димитрова (ТК Локо 98, Пловдив) и Динко Динев (ТК

...
Катерина Димитрова (ТК Локо 98, Пловдив) и Динко Динев (ТК
Коментари Харесай

Катерина Димитрова и Динко Динев бяха избрани в отбора на ITF и Тенис Европа

Катерина Димитрова (ТК " Локо 98 ", Пловдив) и Динко Динев (ТК " Авеню ", Бургас) бяха определени да бъдат част от тима на ITF и Тенис Европа. Отборите са формирани от четири девойки и четирима юноши. Това е следващо огромно самопризнание за младите гении и работата на БФТенис, а също по този начин е изключителна опция за младите тенисисти да пътуват до висококачествени юношески шампионати в Европа, под управлението на формален треньор на ITF. Всички разноски ще бъдат покрити от Фонда за развиване Grant Slam.

Димитрова и Динев ще вземат участие на четири шампионата от календара на Тенис Европа в Германия и Белгия през месец август. Право на присъединяване в тима на ITF и Тенис Европа имат първите две момчета и девойки от източно европейското състезание. Другите две момчета и девойки са с най-предно класиране в ранглистата от страните които имат право на присъединяване. Димитрова и Динев са определени по класиране в ранглистата и ще пътуват за Германия на 28 юли.

Инициативата е финансирана от фонда за развиване на Гранд шлем страните. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, измежду които личат имената на първенците от шампионати в “Голeмия шлем” Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Альона Остапенко. Избирането на състезатели в влиятелния тим става допустимо с покриването на редица критерии от тяхна страна.

В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от тима за млади гении на Международната тенис федерация /МТФ/ за шампионатите в Австралия. Топалова ще бъда част от този тим и за шампионатите на трева във Англия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР