Категорично всички данни досега показват, че ваксините срещу COVID-19 предпазват

...
Категорично всички данни досега показват, че ваксините срещу COVID-19 предпазват
Коментари Харесай

Проф. Доброслав Кюркчиев: Всички данни досега показват, че ваксините срещу COVID-19 предпазват от смърт и тежко боледуване

Категорично всички данни до момента демонстрират, че имунизациите против COVID-19 защищават от хоспитализация, гибел и тежко боледуване. Това изясни пред имунологът проф. Доброслав Кюркчиев.

„ Със болестта нещата са по-зле. С времето имунизациите не пазят толкоз от болест. Но наличните ваксини изрично, съгласно всички данни, пазят от хоспитализация и гибел, което би трябвало да ни интересува”, добави експертът.

Той счита, че в случай че се стигне до заразяване и леко превозване на инфекцията, това не е проблем. „ Проблемът с ковид е неговата непредсказуемост. При огромна част, които не чакаме да има проблем, се основава подобен. Ако наличните ваксини ни пазят от тази непредсказуемост, от тези тежки протичания - аз считам, че това е добър вариант”, уточни проф. Кюркчиев.

Според неговите наблюдения той изясни, че хората се опасяват от РНК имунизациите, генетичните препарати. „ Смятам, че част от хората ще одобряват с повече доверие една обичайната ваксина. Аргументацията, че са нови, измислени в този момент, която не е вярна, няма да бъде съответна към тази обстановка. Някакъв контингент би приел някаква по-традиционна ваксина”, изясни проф. Кюркчиев.

Ваксините против ковид под формата на хапче и спрей, той разяснява по този начин: „ Дали този метод е по-ефективен - ще забележим. Така или другояче назалните спрейове в носа имат плюс, че работят локално. Няма данни към момента дали ще има дейно деяние. Перорални ваксини има - методът на постъпване на антигена може да бъде най-различен. Не можем да кажем авансово, че хапчето ще е по-добро от имунизацията, която се инжектира.

По думите му имунизацията би трябвало да бъде непринуден развой и по никакъв метод не би трябвало да има наложителен темперамент. „ Бих предложил третата доза на всеки. Нямам някакви опасения от имунизациите. Според мен те не са страшни, даже в противен случай - смятам ги за полезни”, съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР