Категорично спекула има и производителите не я формират. Имаме пропуски

...
Категорично спекула има и производителите не я формират. Имаме пропуски
Коментари Харесай

Експерти са категорични: Има спекула

" Категорично далавера има и производителите не я образуват. Имаме пропуски в законодателството, дефицити. Страната ни няма законово открита формулировка какво е далавера. Служебният кабинет има положителни стъпки в тази посока, само че постоянното държавно управление би трябвало да одобри такова законодателство, което да не разрешава такива надценки по веригата за доставка ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Любослав Костов, основен икономист на КНСБ.

По думите му, с цел да тръгнат цените на главните артикули надолу, Комисията за защита на конкуренцията би трябвало да излезе с данни.

" Комисия за защита на конкуренцията може да глоби. Ключовото е от производителя до щанда цялата верига на доставка да се изсветли. Яйцата нарастнаха с сред 50 и 80%, сред 30 и 140 % има повишаване на обособени артикули. Толкова висока инфлация в България не е имало от 1998 година ", добави Любослав Костов и разясни, че съгласно него тавани на цените не би трябвало да се вършат.

Любослав Костов посочи, че е налице заледяване на политиката по приходите и по тази причина редица браншове са останали недофинансирани. Масово българинът няма депозити, а бързи потребителски заеми, добави Любослав Костов.

" Някои артикули от първа нужда са се покачили с 40-50% ", акцентира Кузман Илиев, финансов анализатор.

Според него има структурни проблеми, които вършат по този начин, че в България инфлацията е с 5-6 % по-висока от междинната в еврозоната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР