Категорично ще настояваме до последния възможен момент това да се

...
Категорично ще настояваме до последния възможен момент това да се
Коментари Харесай

Полицаите излизат на протест, искат с 10% по-високи заплати

Категорично ще настояваме до последния вероятен миг това да се случи, споделиха от синдикалната федерация

Полицаите излизат през днешния ден на митинг в София с искане за 10% нарастване на заплатите. Служители на Министерство на вътрешните работи от страната ще се събират пред Министерството на финансите, откъдето ще тръгнат на протестно шествие към Народното събрание. 

" Категорично ще настояваме до последния вероятен миг това да се случи. Каквото и да приказва господин Василев, посредством нарастване на заплащането се дава една оценка на труда ни. В случай, че това не бъде променено, ние ще приемем, че оценката е ниска, а това смъква мотивацията на чиновниците ", разяснява пред БНР заместник-председателят на синдикалната федерация на чиновниците Илия Кузманов.

Синдикатите в Министерство на вътрешните работи получиха към този момент увещание от ГЕРБ, че за второ четене на бюджета за 2023 година ще бъдат планувани 150 млн. лева в допълнение за нарастване на полицейските заплати. 

Преди това финансовият министър Асен Василев отхвърли на служителите на реда с аргумента, че през предходната година те към този момент са получили 20% растеж на възнагражденията, до момента в който тази година в бюджета ще се плануват нараствания единствено на заплатите на тези бюджетни структури, които са били пропуснати предходната година.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР