Категорично ще има наказани за случая с починалото дете след

...
Категорично ще има наказани за случая с починалото дете след
Коментари Харесай

Проф. Радослав Гайдарски: Категорично ще има наказани за смъртта на 3-годишното дете

" Категорично ще има осъдени за случая с умрялото дете след инспекцията. Това съобщи някогашният министър на опазването на здравето проф. Николай Гайдарски и добави, че съгласно него става въпрос за персонални неточности. 
Той обърна внимание и на това, че случилото се за подготовката на лекарите, които са били ангажирани в този случай.
" Ако са в задоволителна добра кондиция и подготовка, щяха да видят, че е нещо съществено ", счита някогашният здравен министър.
Случилото се приказва за " слаба подготовка на приемащите лекари и едно несъмнено отношение към дадения случай. "
Проф. Гайдарски напомни, че " България е една от страните с елементарен достъп на пациентите до болница и има свободно напредване на пациентите в страната към болничните заведения, за разлика от Запад, където от време на време би трябвало да се чака с дни и седмици за банкет. ",
" Трябва да се каже, че и у нашето общество отсъства реципрочно почитание към лекарите, което основава едно негативистично отношение на самите лекари към пациентите към този момент и се основава бездна сред тях. Това би трябвало да спре ", добави още той и изрази страдание, че  основано съмнение сред лекаря и пациента.
Вижте мнението на проф. доктор Николай Габровски, зам.-председател на БЛС и зам.-директор по лечебната дейсност в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " за трагеднията с детето в ТАЗИ СТАТИЯ
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР