Категорично се справихме с европредседателството. Това не е моя оценка,

...
Категорично се справихме с европредседателството. Това не е моя оценка,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Категорично се справихме с европредседателството

Категорично се справихме с европредседателството. Това не е моя оценка, а на нашите сътрудници от Европа. Успяхме да бъдем гъвкави и практични.

Това сподели в предаването "Събуди се " по Нова телевизия министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова. "Много тъкмо напипахме тематиките и целите на нашето европредседателство. Още в самото начало обявихме, че топприоритет ще бъде сигурността и миграцията. Проведоха се доста инфарктни и динамични съвещания на Съвета, които спомогнаха извънредно доста за взетото решение в Брюксел. И камък не остана необърнат по тази тематика. Всички наши оферти бяха признати през вчерашния ден в Брюксел. Това приказва задоволително за тежката работа, която свършихме. Имаше доста разнообразни позиции, само че успяхме да ги обединим. Охраната на границите ще се ускори, Фронтекс ще се реформира, ще се отпусне втори транш на Турция, което беше контрактувано на срещата във Варна, България ще може да кандидатсва за повече средства за защита на границата ", разкри Павлова.

"Председателството на Съвета на Европейски Съюз е ротационно и трае шест месеца. То не може и не би трябвало да се смесва с участието ни в Шенген и еврозоната, само че сигурно спомогна по тези тематики, тъй като към този момент на България се гледа като на сериозен състезател. Всички западни медии написаха, че радикално би трябвало да се промени отношението към България. Си Ен Ен направи репортаж, че България би трябвало да се преоткрие. Успяхме да променим мнението на сътрудниците ни. Не споделям, че сме били съвършени. Имаме още доста работа за извършване, само че най-важното е, че постигнахме големи изгоди за България. Много хора посетиха България и огромна част от тях ще се върнат като вложители или туристи ", безапелационна беше Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР