„Категорично се противопоставяме на опита да се покрият реалните проблеми

...
„Категорично се противопоставяме на опита да се покрият реалните проблеми
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: ГЕРБ измества темите, покрива проблемите

„ Категорично се противопоставяме на опита да се покрият действителните проблеми на българското общество и да се изместят тематиките. Защо сега се отхвърля достъп до здравно обслужване на български жители? “, попита той.

„ С опита ГЕРБ да ни върнат обратно в историята, се пробват да избягат от този спор “, добави той. Бойчев сподели писмо на шефа на НЗОК до Народното събрание от 13 февруари, в което се споделя, че към началото на 2018 година отговорностите на НЗОК към непознати здравни фондове възлизат общо на 271 200 475 лева

„ Обезпокоителен е фактът, че постъпват сигнали от здравноосигурени в НЗОК лица, на които са издадени позволения за планово лекуване отвън България, само че им е отказано даване на планови компенсации от Здравните каси на страни членки от Европейски Съюз. Директорът на НЗОК написа, че на съображение на Закона за здравното обезпечаване той предлага да бъде осъществена актуализация на бюджета на НЗОК със 140 млн. лева “, сподели още националният представител. Според него ГЕРБ ще бягат от този спор, тъй като носят цялостна отговорност за положението на здравната система.

„ Няма да позволим да се прави историческа интерпретация на обстоятелствата от нашата история и да се опитат да заметат действителните проблеми на българските жители “, безапелационен бе Жельо Бойчев.

Междувременно ПГ на ГЕРБ стартира събиране на подписи с искане за оставката на депутата от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание. "От 5-6 месеца сме очевидци на редовно разрушение на значими политически консенсуси за цялата страна. В това число, договорът за добросъседство с Македония ", разяснява Биков. По думите му, персоналното мнение един народен представител може да показва, когато е в залата като народен представител, само че когато е зам.-председател на Народното събрание, той съставлява цялото заседание.

Всъщност Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия съобщи в отговор, че с тематиката за оставката на Жаблянов от ГЕРБ се пробват да изместят действителни проблеми в българското общество.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР