Категорично съм против изпращането на въоръжение от резервите на българската

...
Категорично съм против изпращането на въоръжение от резервите на българската
Коментари Харесай

Радев: Категорично съм против изпращането на въоръжение от резервите на българската армия в зоната на военните действия

" Категорично съм срещу изпращането на въоръжение от запасите на българската войска в зоната на военните дейности. Още в първите часове България съобщи ясна позиция, че изрично осъжда експанзията на Кремъл против суверенна страна, само че не преставам да считам, че този спор няма военно решение.

Мирът може да бъде реализиран единствено с неотложно преустановяване на огъня и с разговор. Относно всички тези апели - желая да припомня, че служебното правителство изпълни решението на 48-ото Народно заседание за военна помощ за Украйна и там доста ясно е записано, че следваща помощ би трябвало да бъде съобразена с българските благоприятни условия.

Огромният унищожителен капацитет на този спор, неговата ескалация, утежняването на сигурността в нашия район изисква служебното държавно управление да дава отговор на първо място за член 9 от конституцията - да подсигурява сигурността и териториалната целокупност на страната. Това значи не намаляване на нашия защитителен потенция, а неговото запазване и развиване ". 

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев в пловдивското село Устина/strong>. Държавният глава насочи и сериозна рецензия към миналото Народно заседание, някогашните народни представители и неосъществените по думите му от тях задания.

Радев дойде в село Устина, област Пловдив, по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан, предава  Plovdiv24.bg

От 11.15 часа президентът се включи в обичайното шествие до лозовите масиви на селото и взе участие в ритуала по освещаване и зарязване на лозята. 

От 12.30 часа в центъра на село Устина президентът откри тържествената стратегия за празника и награди спечелилите в състезанието " Най-добро домашно вино “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР