Категорично са разкрити директни транзакции от руски фирми към криптобанката

...
Категорично са разкрити директни транзакции от руски фирми към криптобанката
Коментари Харесай

Гешев: Разкрити са директни транзакции от руски фирми към криптобанката Nexo

„ Категорично са разкрити директни транзакции от съветски компании към криптобанката Nexo, както и има сведения за съгласуваност сред Nexo и ирански терористични организации “. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на чуване в парламентарната правната комисия в Народно събрание.

Гешев посочи, че в България няма закон за лобизма и няма опция за следене.

" Аз съм сигурен, че един подобен закон ще докара до триумф, само че ние нямаме право на такова следствие “, съобщи Гешев в отговор на депутатски въпрос по отношение на случая Nexo и финансирането на " Демократична България " от страна на криптобанката. „ Имам много подробна информация, допускам в една съответна медия ще излезе повече информация, знаете че има редица нередности във връзка с криптобанката, откакто създадем нужното изследване, ще дадем информация “, разяснява още той.

По отношение на Шенген основният прокурор посочи, че има изясненост, че техническите условия от дълго време са изпълнени. " Сега спекулацията за ролята на основния прокурор е ненужна “. Понеже казахте, че съм опасност за Организация на обединените нации и Европейски Съюз, то аз желая да кажа, че нямам право да изричам персонално мнение, това се отнася и за всички политически фигури – това, което казвате са тотално персонални отзиви “, това съобщи основният прокурор, като се обърна към Бойко Рашков от Политическа партия . „ Трябва да вървим напред, да сме лоялни сътрудници на европейските институции , а не да се връщаме към практики, познати по време на комунизма “, посочи още той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР