Категорично повече общински и държавни училища не бихме могли да

...
Категорично повече общински и държавни училища не бихме могли да
Коментари Харесай

Директор: Повечето общински и държавни училища нямат пари за тестове на големите ученици

" Категорично повече общински и държавни учебни заведения не бихме могли да отделим този запас. По груби смети към 6 лева е един тест за личния състав, пробата е същия, само че цената е по-висока защото не може да стигнем броя, която Министерство на здравеопазването поръчва ", Това изясни шефът на 107 учебно заведение в  София Данко Калапиш в отговор на въпрос дали учебните заведения биха се справили със закупуването на от 5 до 12 клас, както министерството на образованието предложи на 16 ноември.

Калапиш добави, че за неговото учебно заведение ще са нужни към 18 500 теста до края на декември.
Как тестват за Коронавирус учениците в европейските страни
От предходната седмица учениците от 1 до 5 клас в България се изследват за ковид благодарение на неинвазивни проби. В множеството европе...

" Държавата отпусна едни пари (10 хиляди лева.) за справяне с ограниченията по време на пандемия, само че те са на половина от това, което е належащо за коронавирус ", добави още той пред Българска национална телевизия. 

Директорът осведоми още, че е изпратена публична позиция към министъра на образованието Николай Денков. По думите му обстановката би противопоставила другите учебни заведения.

Според множеството шефове и учители децата би трябвало да се върнат в учебно заведение, само че единственият метод е обезпечаване на средства от страната за проби. Калапиш добави, че приветства концепцията, огромните възпитаници да вършат тестванията вкъщи. 

Данко Калапиш добави, че тестването на дребните възпитаници върви умерено, основана е организация и има родители, които оказват помощ. В 107-мо учебно заведение към този момент няма позитивни проби.
Николай Денков: Аз не разбирам защо стачкуват родителите и учителите
По мотив днешия митинг в София на родители и учители против тестването на учениците в учебно заведение, министърът на образованието и науката прочие..

Електронното образование е обезщетителен механизъм който би следвало да се употребява до 2-3 седмици. Всеки ден над него отваря големи пропасти, които ще са познавателни, житейски и обществени. Няма по-хубаво от присъствения образователен развой, добави още Калапиш. 

По-рано шефът на 119 учебно заведение Диян Стаматов изрази мнение, че концепцията на МОН учебните заведения със лични средства да обезпечат тестванията за огромните възпитаници ще породи редица нови проблеми. Какви са неговите причини вижте в



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР