Категорично отказвам и няма да позволя безогледен и противокоституционен погром

...
Категорично отказвам и няма да позволя безогледен и противокоституционен погром
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма да позволя безогледен погром върху прокуратурата

Категорично отхвърлям и няма да разреша необмислен и противокоституционен разгром върху българската прокуратура, поради персонални и тяснопартийни упоритости!

Не мога и нямам право да мълча, когато виждам, че прокуратурата се трансформира в разменна монета при разногласия сред политическите партии и техните водачи.

Това декларира основният прокурор Иван Гешев в свое изказване, публикувано от пресцентъра на прокуратурата в писмен тип и с видео. Изявлението на Иван Гешев не е позовано нито обвързано с несъмнено събитие, както не се показва и съответен получател. То идва в подтекста, и с непосредствено позоваване, в деня, в който Европа отбелязва една година от началото на войната на Русия в Украйна, а и самият Гешев се базира при започване на обръщението си точно на кръвопролитната война с констатацията, че " като че ли ние, хората, не сме научили уроците от историята си и повтаряме най-черните й страници ".

Иван Гешев декларира, че страната ни се намира в политическата, икономическата и конституционната рецесия, институциите не са постоянни, а тяснопартийните цели и персоналното благоденствие все по-често се слагат пред ползите на народа ни, както и пред " суверенитета на Отечеството, за които са платили с кръвта си и живота си дедите ни ".

След това основният прокурор установи, че " през днешния ден само правосъдната власт, част от която е и прокуратурата, остава поръчител за сигурността на жителите. Ние сме последната цитадела на правовия ред и демокрацията! "

Затова и офанзивите против прокуратурата се засилвали, а Иван Гешев напомня, че още от началото на мандата си е подложен на мощен и неправдив напън. Този напън идва от " политически кръгове, олигарси и подвластни от тях медии ", а офанзивите са както от вътрешни, по този начин и от външни източници. Прокуратурата обаче не може да бъде пленник на дребнави политически сметки и не би трябвало да носи отговорност за политическата рецесия в България.

Атаките Иван Гешев дефинира като рискови, тъй като по този начин се нарушават главните конституционни правила за разделяне на управляващите и независимостта на правосъдната система, в частност на прокуратурата. " Опасно е, тъй като точно те са вододелът сред демократичната страна и едноличната власт, а отсам крачката до засягане правата на българските жители и репресии, които познаваме от историята, е доста дребна. "

Търгуването на прокуратурата е рисков казус, който е опасност за стабилността на страната. То слага в риск обществото ни, като ни компрометира в очите на нашите съдружници. Основната цел за мен и сътрудниците ми е да защитим Конституцията и разделянето на управляващите.

Иван Гешев декларира, че все пак прокуратурата води и ще продължи да води борба в отбрана на националната сигурност и правата на всеки български жител.

В изказването си Иван Гешев напомня за времена, когато " българи са убивали българи ", тоталитарните репресии и убийства, Холокоста, Луковмарш, само че и единението на българския народ за спасяването на българските евреи.

Нека още веднъж върнем същинския смисъл в думите родно място, родина, дълг, чест, достолепие, самостоятелност, приканва Гешев.

Точно противоположното - тя ще остане стожер на правата на българските жители и страж на правовата страна и демокрацията! Изборите идват и си отиват, само че хората и Родината остават.

Изявлението си Гешев приключва с " Бог да пази България! "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР