„Категорично нямаме консенсус, имахме среща на коалиционните партньори, на която

...
„Категорично нямаме консенсус, имахме среща на коалиционните партньори, на която
Коментари Харесай

Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиената бюлетина

„ Категорично нямаме консенсус, имахме среща на съдружните сътрудници, на която Има Такъв Народ, Политическа партия и Демократична България изрично декларирахме, че няма да подкрепим подобен законопроект, в случай че бъде импортиран. Вчера видяхме, че той е импортиран. Явно се желае някои ръчички да пипат бюлетините и да дефинират изборния резултат “, допусна Митева. От позицията си не се отхвърля и водачът на Демократична България Христо Иванов.

„ Очевидно ще е тематика, по която ще има разнообразни отзиви. Ще забележим дали ще се трансформира в нова разграничителна линия. Не бива да се отхвърляме от нещо, което дружно постигнахме “, настоя Иванов.

Социалистът Филип Попов уточни, че законопроектът е разискван с обединението, като измененията са прегледани от експертен и съдружен съвет. Попов се аргументира с това, че машинният избор е причина за спада на изборната интензивност. Тази теза се споделя и от ГЕРБ-СДС.

„ Двата вида гласоподаване имат своите изгоди “, разгласи Петър Петров от „ Възраждане “. Той поддържа тезата на Българска социалистическа партия, че машинното гласоподаване е довело до спад на изборната интензивност.

„ Хората би трябвало да имат право да гласоподават, видяхте какъв брой ниска е изборната интензивност “, сбита бе и Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

От Движение за права и свободи не разясниха дали ще поддържат законопроекта.

„ Не сме разгледали предлагането на Българска социалистическа партия, нямаме позиция към момента, дано първо се схванат в обединението “, посочи националният представител Хамид Хамид.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР