Категорично недопустимо е приемането на този законопроект, обяви ръководството на

...
Категорично недопустимо е приемането на този законопроект, обяви ръководството на
Коментари Харесай

Eдрият руски бизнес предупреди Путин да не превръща в престъпление спазването на санкциите

Категорично неприемливо е приемането на този законопроект ", разгласи управлението на Руския съюз на индустриалците и предпримачите (РСПП), прочут още като профсъюзът на милиардерите.

Позицията на управлението бе оповестена незабавно, откакто планът за оповестяване за престъпно закононарушение използването или подпомагането на глобите против Русия от други страни. Автори са ръководителите на двете камари на Народното събрание, подкрепени от всички фракции, Кремъл и Конституционния съд. В текста са планувани санкции до 4 години отнемане от независимост за дейности като предаване на информация или съзнателно безучастие за попречване на нови наказания.

Членовете на управителното бюро на РСПП считат също, че законът единствено ще ускори административния напън над бизнеса и опонира на позицията на президента Владимир Путин, обявявал се срещу прекомерното гонене на бизнесмените.

Бизнесът рискува да се окаже сред два огъня, допълват те. От една страна, нарушаването на глобите заплашва с вторични наказания от други страни, а в случай че ги спазваш в Русия, ще те преследва личната ти страна. Всичко това единствено ще ограничи опциите да се работи на световния пазар и ще има още по-негативно въздействие върху съветската стопанска система, се споделя в позицията.

Бизнесът е обезпокоен още, тъй като обсъжданият в Народното събрание закон може да преследва бизнесмени, които просто добросъвестно споделят информация за активността си с сътрудниците и акционерите си. В последна сметка това ще утежни бизнес климата и ще прогони още повече вложители.

В управлението на РСПП са 31 от най-големите съветски бизнесмени, в това число Вагит Алекперов от " Лукойл ", оценен от сп. " Форбс " на персонално благосъстояние от $16.4 милиарда Тук са още Александър Арбамов от Evraz ($5.2 млрд.), Виктор Векселберг от " Ренова " ($14.4 млрд.), Олег Дерипаска от En+ Group ($6.7 млрд), Владимир Евтушенков от АФК " Система " ($2 млрд), Владимир Лисин от НЛМК ($19.1 млрд.), Андрей Мелниченко от СУЭК и " Еврохим " ($15.5 млрд.), Владимир Потанин от " Интеррос " ($15.9 млрд), Алишер Усманов от USM Holdings ($12.5 млрд.) и Михаил Фридман от " Алфа груп " ($15.1 млрд).

Тревога от влизането на законопроекта в Народното събрание в този му тип показаха и от Асоциацията на европейския бизнес и Германската комисия за Източноевропейски стопански връзки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР