Категорично не трябва да се допуска представителите на обществеността да

...
Категорично не трябва да се допуска представителите на обществеността да
Коментари Харесай

Криминалист: Недопустимо е граждани да търсят улики

Категорично не би трябвало да се позволява представителите на обществеността да търсят следи и предмети, тъй като по-късно те не биха имали мощ на материално доказателство.

Това съобщи пред БНР професор Йонко Кунчев, преподавал по " Криминалистика " във Варненския свободен университет.

Повод за неговото изявление е оповестеното от някои русенци за довечера търсене на материални доказателства наоколо до мястото, където е намерено тялото на убитата журналистка Виктория Маринова.

" Чух, че са открити биологични следи от причинителя, което е доста, само че опциите за събиране на информация за причинителя са доста по-широки и те надалеч не се свеждат единствено до биологичните следи ", сподели Кунчев.

" В криминалистиката има принцип, че държанието е отражение на личността. Когато знаем какво, по какъв начин и за какво е осъществено, това е една доста директна тенденция за разкриването на причинителя ", сподели той и изясни, че съществуват и нетрадиционни способи за събиране на следи.

По думите му жителите, биха могли да оказват помощ по различен метод. Хората, които посещават постоянно мястото на убийството, в случай че са виждали съмнителни лица, с тяхна помощ може да се изготви вербален портрет или компютърен портрет, съобщи Кунчев.

Преподавателят съобщи, че се надява " да се направи всичко допустимо " в границите на следствието, тъй като постоянно неразкриването на случаи се дължи на липса на професионализъм.

Припомняме, на 7 октомври стана ясно, че административният шеф и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN е убита до момента в който прави крос край Дунава. Регионалната телевизия се излъчва от още няколко прилежащи района.

Преди ден откакто вътрешният министър Младен Маринов разгласи, че на място са изпратени най-хубавите проверяващи, публицисти откриха и алармираха криминалистите за раздрана тениска. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР