Категорично не отпадат всички противоепидемични мерки от утре, 1 април.

...
Категорично не отпадат всички противоепидемични мерки от утре, 1 април.
Коментари Харесай

Кунчев: Облекчаваме мерките, но внимателно

Категорично не отпадат всички противоепидемични ограничения от на следващия ден, 1 април . Това сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев пред Националната телевизия.

" Разбира се, има неща, които не престават. Граничният надзор да вземем за пример, редица ограничения, свързани с организацията на работата в болничните отделения - тези спомагателни средства, които получават сътрудниците на първа линия ", влезе в конкретика той.

Към момента срокът, в спомагателните средства за медицинските служащи ще се дават, е 3 месеца. " Но в случай че всичко върви наред, ще се подхващат ограничения и за по-нататъшно компенсиране. "

А във връзка с граничния надзор - - зелена, жълта и алена, като само се изисква документ за имунизация, преболедуване или тест - PCR или антигенен подобен.

" Ако нещата вървят добре, идната стъпка е да премахнем и това условие, стига да имаме тази опция на база на заболеваемостта в тези страни ", уточни Ангел Кунчев.

И акцентира дебело: " конюнктура не значи преустановяване на пандемията , това не са равнозначни неща. Едното е нещо чисто юридическо, нещо което използвахме като инструмент, с цел да имаме опция да реагираме по-бързо и оперативно. Другото обаче са естествените ограничения, които прилагаме и за други болести. "

Дали ще бъдат върнати още веднъж по-крутите ограничения - към момента неразбираемо. " Има страни в Европа, които са с до 11 пъти по-голяма заболеваемост от нас - Австрия да вземем за пример. Така че деликатно с разпускането ", добави основният държавен здравен контрольор.
 Министерство на здравеопазването се сбогува с Коронавирус пандемията с рекомендация за маски, отдалеченост и миене на ръце
Министерство на здравеопазването се сбогува с Коронавирус пандемията с рекомендация за маски, отдалеченост и миене на ръце

Време е за идната крачка след 13 март 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР