Категорично Кирил Петков не е искал нищо от мен във

...
Категорично Кирил Петков не е искал нищо от мен във
Коментари Харесай

Стоянов: Категорично Кирил Петков не е искал нищо от мен за кадровите решения в МВР

Категорично Кирил Петков не е желал нищо от мен по отношение на кадровите решения в Министерство на вътрешните работи. Това е решение, взето персонално от мен.  Това съобщи в предаването „ Събуди се ” на Нова телевизия вътрешният министър Калин Стоянов. Така той коментира думите на основният секретар в оставка Петър Тодоров, че точно съпредседателят на " Продължаваме промяната " е изискал отстраняването му. 

" Не съумях да изслушам нацяло изявлението на господин главния секретар пред Мариета Николаева, само че допускам, че той още веднъж е приказвал това, което напоително приказва през последните няколко дни. Колегите от министерството се майтапят, че този човек в границите на няколко дни е дал повече изявленията, в сравнение с през двете години на поста като главен секретар. Кирил Петков е един от многото народни представители, които в границите на тези три месеца са идвали при мен. Категорично не е желал нищо от мен по отношение на кадрови назначения. Това решение е взето и напълно само от мен ", акцентира вътрешният министър.

" Искам да поясня нещо, което в многото напоителни изявленията на господин главния секретар - той тактично икономисва. Още в първите дни, в които аз взех поста като министър на вътрешните работи, проведох два диалога с него. И в двата диалога изрично му заявих, че няма да разгадавам на него и няма по какъв начин да продължим да работим дружно. Тогава той изрично ми съобщи, че не има намерение да освободи поста и с усмивка на разположение ми сподели, че в случай че преценява - да опитвам процедурата през президента ", сподели Калин Стоянов.

Той акцентира, че в продължение на две години е работил с Тодоров, от времето, когато министърът е бил шеф на ГДБОП. " Аз познавам този човек в продължение на тези две години, през които той имаше опцията да бъде мой директен началник. Аз в елементи опознам този човек, най-много неговите качества, благоприятни условия и не на последно място, методите по които взима решения. Имам поради, че в доста от случаите се взимаха неточни, несъответстващи и ненавремени решения ", безапелационен е вътрешният министър.  

Калин Стоянов акцентира, че е " еднообразно далечен от безусловно всички политически партии и най-много от техните политически водачи ". " Решението си за промяната на основния секретар, аз съм го взел още в първите дни, защото, както споделих доскоро, аз го познавам доста добре. Считам, че има хора, които ще се оправят доста по-добре на този пост от него. Разбирам и чувствам нападките на господин Демерджиев, някогашният вътрешен министър. Изключително нападателно и нападателно отношение към Министерството на вътрешните работи и в частност към мен. Но в последна сметка, от многото говорене на господин Демерджиев, в което нищо не споделя, оказва се единствено и само едно нещо. Според него, в Министерството на вътрешните работи всички са отговорни за всичко, единствено той и основният секретар не са виновни за нищо ". 

Той изясни, че в мотивирания отчет до президента, който е изготвил са посочени конкретни случаи, в които съгласно него липсвала " тотална връзка сред обособените структури и липсва съгласуваност, организация и надзор от страна на главния секретар на Министерство на вътрешните работи ". " Един подобен случай е образецът с убития психолог в София. Няма по какъв начин неведнъж подарени сигнали от неговата майка да са оставали неглижирани и това е довело до смърта на този човек. Да обясня и за убийството на Митко от Цалапица. Ако тогава са взети съответни, бързи и точни решения, ние в този момент нямаше да търсям обвинения за убийството, където и да се намира той в Европа. Имаме насоки. Издирването на индивида продължава. Вчера се видях за следващ път с майката на Митко. Изяснил съм и събитието, че с моя заповед от тази седмица дисциплинарно е уволнен началникът на  РУ Стамболийски ". 

Вътрешният министър разяснява и убийството на Алексей Петров. " От самото начало работим по голям брой версии, като за момента част от тях са за вероятно отмъщения за обстановки обратно в годините. Друга версия, която ние извеждаме, е неуредени финансови връзки. Работим по всички вероятни версии. След като се ревизират, едвам тогава ще бъдат отхвърлени. За момента нямаме нито обвинен директен причинител, нито и гарант. Това са извънредно добре готови закононарушения. Предполагам, че жертвата е била обект на наблюдаване извънредно дълъг интервал от време. Изучени са безусловно всички привички, занимания, направления, които посещава. Трудно се разкриват тези закононарушения. Работят сериозен екип от хора. Всеки ден в пет часа се организира оперативно съвещание, на което се проучва цялата постъпила оперативна информация ", добави Калин Стоянов.

Инфо: Нова телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР