Категорично искаме да опровергаем фалшивите новини за странни разговори между

...
Категорично искаме да опровергаем фалшивите новини за странни разговори между
Коментари Харесай

МВнР отказва бъде въвличано в политически кампании

Категорично желаеме да опровергаем подправените вести за " странни диалози " сред Министерството на външните работи и ЦИК в процеса на подготовка на изборите зад граница. Това съобщи основният секретар на Министерство на външните работи Калин Анастасов, представен от bTV.

Поводът за думите му е недоволството измежду нашите сънародници в чужбина поради сигнали на доброволци от разнообразни страни, че не са включени в съставите на локалните секционни изборни комисии макар положения от тях труд на предишни вотове.

От Министерство на външните работи през днешния ден подсетиха, че съгласно Изборния кодекс има избрани периоди, в които да бъдат направени оферти за членовете на СИК, а всичко, което не се запълни, по-късно се запълва от оферти на локалните общности.
 И
И " Изправи се! Мутри вън! " се жалва до Върховен административен съд за членовете на СИК в чужбина

За проблеми сезира и ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев

Постоянният секретар на външното ни министерство Иван Кондов съобщи, че от ведомството изрично се опълчват на опитите да бъдат въвлечени в политически акции.

Според решението на ЦИК общата бройка на участниците в задграничните СИК е 2507, като Министерство на външните работи ще командирова към 160 души, а присъединяване ще вземат други 140 открити зад граница техни чиновници.

Анастасов изясни, че външното ни министерство би трябвало да предложи към 1700 членове на СИК. Секционни изборни комисии с по трима души има в 33 от общо 465 разкрити секции.

Той посочи, че макар компликациите поради пандемията Министерство на външните работи е осигурило разкриването на рекордните 465 секции за гласоподаване в чужбина.

По предложение на задграничните ни представителства и след разбор, Министерство на външните работи предложи на ЦИК да вземе решение за увеличение броя на съставите зад граница, уточни още Анастасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР