Категорично да, България трябваше да предостави военна помощ за Украйна,

...
Категорично да, България трябваше да предостави военна помощ за Украйна,
Коментари Харесай

България трябваше да предостави военна помощ за Украйна, бързо и без колебание

" Категорично да, България трябваше да даде военна помощ за Украйна, бързо и без съмнение. У нас се смесиха две неща - политическото решение и военнотехническото решение какво можем да дадем. Ще даваме това, което имаме. Това съобщи Петър Стоянов, президент на България от 97-ма до 2002-ра. Той е един от строителите на актуалната ни история и политически избор с НАТО и Европейския съюз.

" Русификацията даже на топонимите е станала такава неразделна част от нашето съществуване, че даже не си даваме сметка. Ако се вглеждаме прекомерно доста в историята, ще загубим посока. По отношение на нито една страна историята не върви единствено в една посока. Интересите ни от време на време са доста разнообразни от съветските. Понякога са и противоречили от техните ", съобщи той.

По думите му с Елцин очакванията са били, че Русия ще тръгне по либерален път, дружно с Европейски Съюз. " Срещата ни беше другарска, дружеска. Взехме решения, които бяха в полза на България - правихме действия да стане член на НАТО и Европейски Съюз. Членството ни в НАТО е извънредно значимо за нас, вижте Украйна и Молдова ", уточни Стоянов пред Нова.

Според него заканите за нуклеарно оръжие кара света да гледа по-специално на тази война. " Не изключвам опцията това да е една от пропагандните цели на Русия. При анексирането на Крим имаше и поддръжници на Русия, които твърдяха, че там има преобладаващо съветско население. Трябва да се замислим тогава за Кърджали ", счита президентът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР