Категорична подкрепа за членството на Албания и Република Северна Македония

...
Категорична подкрепа за членството на Албания и Република Северна Македония
Коментари Харесай

Балканите подкрепят разширяването на ЕС

Категорична поддръжка за участието на Албания и Република Северна Македония в Европейския съюз - към това се сплотиха външните министри на България - Екатерина Захариева, на Гърция - Никос Дендиас, на Румъния - Рамона Манеску, и на Хърватия - Гордан Гърлич-Радман, които се срещнаха по традиция в границите на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Четиримата първи дипломати на балканските страни от Европейски Съюз направиха обзор на европейската интеграция на шестте им съседки, които са към момента отвън Съюза, и набелязаха сензитивните въпроси към промените във всяка една от тези страни и по какъв начин могат да бъдат подкрепени.

“Убедени сме, че ще бъдем по-сигурни, по-проспериращи и по-богати, само в случай че всички наши съседи станат членове на Европейския съюз - обърна се към сътрудниците си Екатерина Захариева. - Гърция помагаше на нашите три страни в присъединителния интервал, а в този момент е време ние да подкрепим нашите съседи от шестте страни от Западните Балкани. Благодаря на Румъния и Хърватия за продължаването на целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР