Категоричен и бърз успех постигна националният отбор на България по

...
Категоричен и бърз успех постигна националният отбор на България по
Коментари Харесай

България надигра категорично Косово на старта на квалификациите за Евроволей 2024 по волейбол за жени до 18 години

Категоричен и бърз триумф реализира националният тим на България по волейбол за дами под 18 години над Косово в първия си мач от зоналната подготовка за Европейско състезание.

Младите българки се постановиха с 3:0 (25:15, 25:10, 25:19) единствено за 105 минути в столичната зала " Христо Ботев ". Срещата от група " А " беше формален дебют на новия селекционер Антонина Зетова.

Българският тим ще взе участие на полуфиналите в събота (20 януари), където чака своя противник всред Сърбия и Турция (от група " Б " ). Следващият дуел на България е с начален час 15:30. Финалът е в неделя, като единствено спечелилият получава директна квота за ЕвроВолей 2024.

Срещу Косово Антонина Зетова заложи на следния стартов състав: Димана Иванова (разпределител), Вероника Петрова (диагонал), Симона Иванова и Деница Ангелова (централен блокировач), Калина Венева и Вяра Парапунова (посрещач) и Виктория Нинова (либеро). В хода на мача тя даде късмет за изява и на останалите от отбора.

Най-резултатна за България стана Божидара Аранудова с 13 точки, а още 12 точки добави Вероника Петрова. Тимът на България приключи с 9 аса и 12 блокади.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР