Катедрата по математика към Природо-математическия факултет на Югозападния университет Неофит

...
Катедрата по математика към Природо-математическия факултет на Югозападния университет Неофит
Коментари Харесай

Катедрата по математика към ПМФ на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще бъде домакин на 104-та международна научна конференция по алгебра

Катедрата по математика към Природо-математическия факултет на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ провежда 104-та интернационална научна конференция по алгебра (ААА104), която ще се организира в интервала 8 – 11 февруари 2024 година в Университетския център „ Бачиново “.

Поредицата от научни конференции „ AAA – Arbeitstagung Allgemeine Algebra – Workshops on General Algebra “ е учредена през 1971 година в Дармщат, Германия. Оттогава са се състояли 103 конференции, проведени в Германия, Австрия, Чехия, Полша, Сърбия, Швейцария, Унгария, Словакия, Финландия, Люксембург, Италия и Естония, като за първи път ще се организира в България.

В научния конгрес ще вземат присъединяване изявени учени в региона на алгебрата, докторанти и млади откриватели от разнообразни университети от Австрия, България, Англия, Гана, Германия, Индия, Ирак, Иран, Йордания, Обединени арабски емирства, Португалия, Съединени американски щати, Сърбия, Тайланд, Турция, Украйна, Чехия, Япония.

Пленарни отчети на конференцията ще изнесат акад. професор д.м.н. Веселин Дренски от Българска академия на науките, проф. д.м.н. Витор Фернандес от Университета Народоосвободителна въстаническа армия в Лисабон, Португалия, проф. д.м.н. Хайрула Айък от Университета Чукурова в Адана, Турция, проф. д.м.н. Драган Машулович от Университета в Нови Сад, Сърбия и проф. д.м.н. Ерко Лехтонен от Университета Халифа в Абу Даби, Обединени арабски емирства.

Целта на събитието е да даде опция на участниците да обменят хрумвания и опит, да основат нови научни контакти и да намерят сътрудници за бъдещо съдействие.

Научният конгрес ще бъде открит на 9 февруари 2024 година (петък) от 9:00 ч., а регистрацията на участниците ще се състои на 8 февруари.

Конференцията е съфинансирана от Фонд „ Научни проучвания “ по план КП-06-МНФ/30.

За повече информация може да посетите уеб страницата на конференцията:.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР