Катастрофи с жертви в района на Кресненското дефиле не е

...
Катастрофи с жертви в района на Кресненското дефиле не е
Коментари Харесай

Изпочупените колчета по Кресненското дефиле създават риск от нови катастрофи

Катастрофи с жертви в региона на Кресненското дефиле не е имало след слагането на разграничителни колчета сред пътните платна. Те бяха инсталирани предходната година. Наша инспекция откри, че сега липсват към 70 броя от тях. Изпочупените физически разделители в дефилето от време на време биват подменяни, само че неналичието им в избрани сектори може да докара до произшествия.

Само дни след слагането на колчетата в дефилето, някои от тях бяха изпочупени. От Пътната организация инсталираха нови. Те обаче още веднъж бяха отнесени, липсват и в този момент. Според инструктори - това може да подлъже по-неопитни водачи да подхващат изпреварване.



Хората, които постоянно се движат по трасето, описват, че пътуването към този момент е надалеч по-спокойно и безпроблемно. Необходима е обаче и сериозна поддръжка.

Според специалисти невандалски прояви са повода за изпочупените колчета. По-скоро лентите за придвижване са тесни, а при прекосяване на по-високогабаритни транспортни средства колчетата биват събаряни.

" Според мен са инцидентно счупени тези колчета, нямам доверие някой да е неудовлетворен, може би първоначално имаше някаква степен неодобрение от слагане на тези колчета, само че мисля, че всички видяхме че тази концепция работи и е доста ефикасна ", сподели Емил Христов - автоинструктор.

От Агенция " Пътна инфраструктура " дадоха отговор, че замяна на счупените колчета следва през месец август. Следващият стадий от осъществяването на ограниченията за сигурност в дефилето планува слагане на непрекъснато видеонаблюдение по цялата права, за повишение на дисциплината на водачите.

Репортер: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР