Катастрофата стана в петък, когато подпорен стълб се срути и

...
Катастрофата стана в петък, когато подпорен стълб се срути и
Коментари Харесай

Поне 128 души са спасени при катастрофата с лифта в Анталия

Катастрофата стана в петък, когато подпорен дирек се срути и се сблъска с една от кабинките. В случая почина един човек, а седем други бяха ранени, измежду които и две деца.

Според информацията до момента са били изведени 128 души от 16 кабинки, а евакуацията на още 43 в други 8 кабинки продължава.

През цялата нощ са продължиха избавителните дейности. Кабините висят във въздуха над планината, обявиха очевидци на нещастието пред турските малките екрани.

Спасителни екипи оказват помощ на пасажерите след злополуката с лифта в Анталия
Снимка: AP/БТА

Четири хеликоптера, дронове, коли за спешна помощ и над 500 спасители вземат участие в спасяването на блокираните хора.

Спасителните дейности се затрудняват от изискванията. Въжената линия е на височина към 600 метра над планинска област със стръмни скатове, осведоми " Джумхуриет ".

Поради неспособност да се рестартира системата за придвижване на лифта, евакуацията на блокираните се прави с хеликоптери. Главната задача е да евакуираме колкото се може по-бързо и безпроблемно хората, съобщи ръководителят на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD) Окай Мемиш.

Снимка: AP/БТА

Започнало е следствие на аргументите за случая.

По информация на турските медии общо 184 души са пътували в кабинките на лифта.

Загиналият е турски жител, а един от ранените и жител на Киргизстан, заяви Джумхуриет.

Кметът на Анталия Мухиттин Бьоджек заяви, че кабинковият въжен превоз е открит през 2017 година. В началото на тази година е минал през главен обзор. Пуснат е бил в придвижване на 5 март.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР