Катастрофата на Околовръстното е поредният случай, от серията подобни, започнали

...
Катастрофата на Околовръстното е поредният случай, от серията подобни, започнали
Коментари Харесай

Имало ли е „полицейски чадър” над шофьора от катастрофата на Околовръстното


Катастрофата на Околовръстното е следващият случай, от серията сходни, почнали през лятото, в които се вижда неприятна дифузия сред органите на реда и незаконните детайли. Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” криминалистът Иван Савов.

„ Това е следващ случай, в който виждате корупционни дейности на полицейски чиновници ”, съобщи Савов.

„ Така, както е показана обстановката се извежда следната връзка: Патрулът стопира лицето, то най-вероятно си е платило някаква сума, след което полицейските чиновници са решили да го съпроводят на известно разстояние, с цел да са сигурни, че няма различен патрул да го спре. Лицето, което е използвало опиати, взема решение да кара непремерено и провокира злополука. Полицаите не са се намесили, защото не е трябвало да бъдат там въобще. Изплашили са се, че в случай че се намесят, по-лесно ще бъде разкрито тяхното присъединяване и наличие ”, разяснява Савов.

„ Това е порочна процедура, за която съм чувал от много години насам. Чувал съм много такива истории ”, разяснява още криминалистът.

„ Не считам, че актуалният министър може да докара до някакъв резултат. Той е длъжностен министър. Освен това се държи като юрист на подсъдимия, не като министър ”, сподели Савов.

Той изясни, че всеки полицейски автомобил е с GPS тракер и може да бъде открито, къде се е намирал по време на злополуката.

 „ Може да се откри до минути какво е станало ”, сподели Савов.

Министерство на вътрешните работи има вътрешни механизми за изчистване на системата от сходни детайли, разяснява още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР