Катастрофата е станала със 7 превозни средства и сред гъста

...
Катастрофата е станала със 7 превозни средства и сред гъста
Коментари Харесай

10 жертви и десетки ранени при верижна катастрофа в Турция

Катастрофата е станала със 7 транспортни средства и измежду гъста мъгла

10 жертви и 59 души бяха ранени при тежка верижна злополука в северозападния турски окръг Сакария, оповестява Haber Turk.  В злополуката на автомагистрала „ Северна Мармара “ в посока Истанбул са взели участие седем транспортни средства, в това число три рейса и камион.

Причините за пътнотранспортния случай не са известни към този момент. Агенцията акцентира, че сега на злополуката в региона е имало мъгла и видимостта е била понижена.

Хасан Хорасан, който е очевидец споделя: „ Имаше доста мъгла. Не се виждаше на 2-3 метра. Хората лежаха в профил на пътя, някои от тях бяха задачите в кръв “.

На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (AFAD).

Валията на Сакария Яшар Карадениз изясни, че верижната злополука е почнала, откакто кола се е блъснала в камион. Той уточни, че съгласно първичните данни, някои от жертвите са починали, откакто се слезли от колите си на автомагистралата и са били пометени от други коли.

Започнало е следствие. Движението по автомагистралата в посока Истанбул беше спряно за 6 часа.

Министърът на правораздаването Йълмаз Тунч сподели, че „ за следствието са назначени трима прокурори, които работят под управлението на заместител основния прокурор “. Шестима водачи са арестувани. Един ранен водач, който е признат в болница, ще бъде арестуван, откакто получи лекарска помощ.

Haber Turk написа, че след тежката злополука са последвали още 2 верижни с 15 ранени и 22 участващи автомобил в Кахраманмараш. 10 души, ранени при случая, са откарани в държавната болница Гьоксун от медицински екипи.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР