Катастрофата е станала около 6 часа на 13 март, когато

...
Катастрофата е станала около 6 часа на 13 март, когато
Коментари Харесай

Полицейски шеф уби шофьор при челен удар, не е обвинен

Катастрофата е станала към 6 часа на 13 март, когато 45-годишният Росен Любенов пътува към хлебопекарната си в кюстендилското село Невестино. Преди отбивката обаче колата му е ударена челно от джип, навлязъл в платното за насрещно придвижване. Оказва се, че зад кормилото е шефът на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, съобщи Нова телевизия.

Росен Любенов е превозен в болница с голям брой тежки контузии. Въпреки напъните на лекарите на 26 март мъжът умира.

"Много беше натрошен - прешлени, ребра, крайници. Колаа му пък беше смазана ", споделя вдовицата Милена Любенова.

При огледа е открит, че служителят на реда е нарушил разпоредбите за придвижване. Настилката е била мокра, а Захариев е карал с несъобразена скорост. На завой джипът му е навлязъл в насрещното и е блъснал челно колата на Любенов. В кръвта на отговорния водач не е открит алкохол, написа в протокола на КАТ от злополуката. Все още обаче на полицейския началник не са повдигнати обвинявания. Чакат се експертизи.

Близките на починалия пък се притесняват, че казусът може да бъде потулен, тъй като Захариев е облечен във власт, макар че охранителна камера е записала злополуката.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова изясни, че се чакат резултатите от автотехническата експертиза, която би трябвало да покаже с каква скорост е карал Захари Захариев.

Самият Захари Захариев съобщи, че няма да разяснява случая, тъй като тече дело: "Има следствена загадка и аз съм задължен да я вардя ".

А околните на починалия ще намерят разтуха, единствено в случай че виновникът получи заслужено наказване.

"Тате беше толкоз добър човек. Въобще не заслужаваше тези неща, които му се случиха ", съобщи едната щерка на починалия Кристина Любенова.

От Министерство на вътрешните работи вършат и вътрешна инспекция, а следствието е преместено по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров от Кюстендил в София.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР