Катастрофа в Северна Корея взе много жертви сред китайски туристи,

...
Катастрофа в Северна Корея взе много жертви сред китайски туристи,
Коментари Харесай

Катастрофа в Северна Корея уби десетки китайски туристи

Катастрофа в Северна Корея взе доста жертви измежду китайски туристи, заяви Министерството на външните работи на страната, съобщи AFP.

Китайската държавна телевизия по-рано заяви посредством туит за повече от 30 починали при рухване на туристически рейс от мост в Северна Корея. Впоследствие известието в Туитър беше изтрито.

Китайската страна е била осведомена за случая, станал в неделя вечерта, и от посолството са се отзовали на мястото и управляват избавителната акция, се споделя в изказване на външното министерство.

Той е станал в провинция Северен Хванхе, прецизира външното министерство. Групата е пътувала с рейс от град Кесън към столицата Пхенян, съгласно самостоятелният основан в Сеул уеб страница NK News, който цитира неназован източник на информация.

Държавната телевизия излъчва фрагменти на преобърнатото транспортно средство.

Десетки хиляди китайски туристи посещават Северна Корея всяка година. Те са и главната част от задграничните туристи в страната. Китай и Северна Корея - съдружници от ерата на Студената война - споделят дълга сухопътна граница и правят полети сред двете страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР