Катастрофа с автобус е станала на автомагистрала Тракия на 217-ия

...
Катастрофа с автобус е станала на автомагистрала Тракия на 217-ия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Автобус с деца катастрофира на АМ Тракия

Катастрофа с рейс е станала на автомагистрала " Тракия " на 217-ия километър в посока София.

Става въпрос за рейс със сръбска регистрация, който е возил деца и възрастни от отмора на Черноморието, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В рейса са пътували общо 49 души - 38 деца и 11 възрастни. Те са съумели да се измъкнат от рейса през прозорците. Някои от тях са разрушили както предното, по този начин и задното стъкло, с цел да излязат.

В болница са превозени 46-има от потърпевшите, трима са без пострадвания след злополуката.

По първични данни няма информация за починали. Създаден е кулоар на автомагистралата, по който потърпевшите се извозват към болничното заведение в Стара Загора, която е и най-близка.

Автобусът се е обърнал на една страна в канавката на автомагистралата. Все още не може да се разясняват аргументите за злополуката, споделиха от Министерство на вътрешните работи за " По света и у нас ".

На мястото има полиция и пожарникари, придвижването в региона е затруднено. Пострадал е и лидерът на рейса. Шофьори на коли са спрели и оказват помощ да бъдат извадени ранените хора от рейса.

Инцидентът е станал малко след 20 часа.

Работи се по версиите за хлъзгава настилка или заспиване на лидера.

Децата са пътували от Несебър. Те са част от фолклорния отбор " Юлира " и са от предградието на Белград Батайница.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ИЗВЪНРЕДНАТА ЕМИСИЯ " Пожарна охрана СВЕТА И У НАС " ВЪВ ВРЪЗКА С ИНЦИДЕНТА ТУК:



" Автобусът е влезнал на територията на Република България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " на 7 август в 23 часа. Пътувал е в посока българското Черноморие, през днешния ден е противоположният курс към Република Сърбия. На вход в рейса са били 49 лица, доказано е, че толкоз е и броя на прибиране. От тези 49 - 46 лица са извозени с екипите на Спешна помощ към центровете в Стара Загора. 3 лица изчакват на място и са в положително положение ", съобщи пред Българска национална телевизия заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

По думите му рейсът се е движил обикновено в своята лента и постепенно и последователно е напуснал лентата си на придвижване.

" Всичко беше супер, един човек искаше да седне до водача и искаше той да му покаже по какъв начин се спуска седалката, наклонихме се надясно, водачът беше добре отпочинал, наспал се. Бяхме в Слънчев бряг, от там тръгнахме за Сърбия, спряхме на бензиностанция. Бяхме 48 индивида плюс водача - 38 деца и 10 възрастни. Има ограничаване, не може да кара бързо. Беше ужасно с дребните деца ", описа пред Българска национална телевизия една от потърпевшите, пътувала в рейса .

По предписание на основния прокурор Иван Гешев екип от следователи от Националната следствена работа отпътуват за мястото на пътния случай край Стара Загора, с цел да стартират още тази нощ следствените дейности по отношение на авариралия рейс със сръбски жители на Автомагистрала " Тракия ".

Временно се стопира придвижването по пътното платно при Сливен посока София , задачата е обезпечаване на проходимост на избавителните екипи.

Създадена е организация за прекъсване на придвижването в сектора от пътен възел " Нова Загора " до пътен възел " Стара Загора ".

Обходният маршрут е : Нова Загора – Стара Загора; околовръстен път на Стара Загора и се включва в Автомагистрала " Тракия " при пътен възел " Стара Загора " в посока София. Движението в региона се контролира от екипи на Пътна полиция.

Вижте още в директното включване на Десислава Петкова.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР