Катастрофа между автомобил и всъдеход носи 28% по-висок риск за

...
Катастрофа между автомобил и всъдеход носи 28% по-висок риск за
Коментари Харесай

28% по-висок риск от смърт при сблъсък с всъдеход

Катастрофа сред автомобил и всъдеход носи 28% по-висок риск за живота на лидера на леката кола, демонстрират резултатите от ново проучване на американския Застрахователен институт за пътна сигурност (IIHS). Оценката наподобява стряскащо, само че в действителност отбелязва забележителен прогрес, защото статистиката от началото на 90-те години на предишния век този индикатор е бил цели 132%.

Проучването на IIHS обгръща данни за произшествия с присъединяване на коли на възраст 3-4 години в интервала 1989-2016 година Споменатите 132% по-висок риск за водачите на леки коли се отнася за пътнотранспортните катастрофи сред 1989 и 1992 година С навлизането на актуалните технологии за дейна и пасивна сигурност сигурността се е подобрила значително.

Прогресът обаче е подминал пикапите. Вероятността да причинят гибелта на водач на лек автомобил при конфликт при тях е по-висока със 159%, в сравнение с при удар с друга лека кола. Този индикатор освен не е намалял спрямо 1989-1992 година, а даже се е нараснал с един %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР