Катарзис ли има в публичната позиция на кмета на Промяната

...
Катарзис ли има в публичната позиция на кмета на Промяната
Коментари Харесай

Тодор Балабанов: Катарзис или предизборна лъжа на кмета Коцев за продажбата на общински имоти 


Катарзис ли има в обществената позиция на кмета на Промяната или лъсна следващата му предизборна неистина?! Истината стана ясна на днешното съвещание на ПК „ Собственост и стопанство “, на което беше призната Стратегия и Годишна стратегия за ръководство и предписание с общински парцели, оповестяват от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна.

Какъв катарзис претърпя общинската администрация и кметът, че за 2024 година се оферират за продажба над 400 общински парцели, попита Тодор Балабанов, общински консултант от ГЕРБ и член на ПК „ Собственост и стопанство “. Той уточни, че Община Варна счита да продава 133 чисти незастроени общински терени, 122 парцела със собствен дребен дял, само че до момента постоянно е блокирала очистване на такава съсобственост, с цел да не се строи, както и 120 парцела – земя под законни здания, множеството от които остарели къщички, които постоянно се бутат, с цел да се подвигат мегаломански градежи. Тодор Балабанов напомни изказването на Благомир Коцев пред медиите от 9.01.2024 година: „ Спиране на продажбите на общински парцели и смяна в Общ устройствен план са двете съществени ограничения, които Община Варна ще предприеме, с цел да спре презастрояването на града “. В бюджет 2024 не са заложени пари за смяна на Общ устройствен план, макар че общинският консултант от ГЕРБ арх. Стоян Петков внесе предложение за това. Ще напомним, че Коцев като регионален шеф блокира и осакати бюджета на Община Варна за 2022 година поради продажба на общински парцели, като го прати в съда, където делото се точи още.

Общинският консултант Тодор Балабанов изиска още първоначално отсрочване на съвещанието на комисията поради, че не е изминал законовият 14-дневен период за обществено разискване на нейните оферти, само че ръководещото болшинство не се съобрази. Със същия претекст за неизтекъл период за обществено разискване ПК „ Транспорт “ ден по-рано отхвърли предлагането на групата на ГЕРБ за безвъзмезден градски превоз на възпитаници, студенти, пенсионери и хора с увреждания, осведоми varnanovini.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР