Катарина Джонсън-Томпсън и Адам Джемили бяха избрани за най-добри атлети

...
Катарина Джонсън-Томпсън и Адам Джемили бяха избрани за най-добри атлети
Коментари Харесай

Джонсън-Томпсън и Джемили са най-добрите атлети на Великобритания за 2019 г.


Катарина Джонсън-Томпсън и Адам Джемили бяха определени за най-хубави спортисти на Англия за 2019 година в анкетата на Британската асоциация на пишещите за лека атлетика публицисти. Церемонията се организира в Лондон.

Джонсън-Томпсън беше предпочетена за №1 при дамите пред международната шампионка на 200 метра Дина Ашър-Смит и против европейската шампионка в зала на 1500 и 3000 метра Лаура Мюър.


През 2019 година Джонсън-Томпсън завоюва европейската купа в петобоя в Глазгоу, а през лятото се окичи със злато и в седмобоя на Световното състезание в Доха. Тя усъвършенства и националния връх на страната на Джесика Енис-Хил.



При мъжете Адам Джемили извоюва първото място след четвърта позиция на 200 метра на планетарния конгрес в Доха. В Катар той извоюва и сребро с щафетата на Англия на 4 по 100 метра. Квартетът заслужи втората позиция с нов европейски връх от 37.36 секунди.



Двойната европейска шампионка за девойки под 20 години Ейми Хънт и европейският рекордьор на 800 метра за юноши под 20 години Макс Бърджин бяха определени за най-хубави измежду подрастващите.

Наградата за ентусиазъм беше присъдена на спринтьора Джеймс Елингтън поради борбата му със сериозните контузии, които получи при случай с мотор през януари 2017 година, а това лято съумя да се завърне към надпреварите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР