Катар заплаши Европейския съюз със спиране на износа на газ

...
Катар заплаши Европейския съюз със спиране на износа на газ
Коментари Харесай

Катар заплашва доставките на газ за ЕС насред корупционен скандал

Катар заплаши Европейския съюз със прекъсване на износа на газ на фона на следствие на белгийските управляващи по обвинявания в корупция в Европейския парламент, довели до прекъсването на достъпа на Катар до Екологичен потенциал.

Euractiv оповестява, че съгласно изказване, направено от дипломатически представител на катарското държавно управление, белгийските управляващи са работили въз основа на „ неточна “ информация в своето следствие.

Миналата седмица белгийските управляващи упрекнаха четирима души в корупция, потвърждавайки, че са получили пари и дарове от страна от Персийския залив, с цел да повлияят на решенията, взети от Европейския парламент.

Съобщава се, че една от упрекнатите е гръцката евродепутатка Ева Кайли, която бързо беше освободена от позицията си на вицепрезидент на Европейския парламент и изгонена от своята партия, гръцката ПАСОК.

Прокурорите, заяви Ройтерс, споделиха, че са таили съмнения, че страна от Персийския залив се пробва да повлияе на решенията на Екологичен потенциал, само че в никакъв случай не са посочили страната. Неназован източник на Ройтерс сподели, че това е Катар.

„ Всяко свързване на катарското държавно управление със обявените изказвания е безпричинно и съществено дезинформирано “, сподели тогава източник от катарското държавно управление.

Сега в изказването на държавното управление на Катар се споделя, че страната от Персийския залив отхвърля всички обвинявания за каквото и да е присъединяване в корупционната скица и отбелязва, че „ Катар не е единствената страна, посочена в следствието, само че страната ни е извънредно подложена на критика и атакувана “.

„ Решението да се наложи такова дискриминационно ограничаване, което лимитира разговора и съдействието с Катар преди правосъдният развой да е завършил, ще се отрази отрицателно на районното и световното съдействие в региона на сигурността, както и на продължаващите полемики към световната енергийна беднотия и сигурност “, се споделя още в изказването.

„ Катар има мощни и дългогодишни връзки с доста страни в Европейския съюз и ние показваме своята признателност към тези, които демонстрираха своя ангажимент към тези връзки по време на актуалната вълна от офанзиви против страната ни “, сподели още дипломатът.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР