Катар потвърди днес споразумението за хуманитарна пауза в Газа с

...
Катар потвърди днес споразумението за хуманитарна пауза в Газа с
Коментари Харесай

Катар потвърди, че има споразумение за хуманитарна пауза в Газа

Катар удостовери през днешния ден съглашението за " филантропична пауза " в Газа с замяна на израелски заложници против палестински пандизчии, оповестено по-рано от Израел и " Хамас ", които водят война от октомври, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1065
" Началото на тази пауза ще бъде оповестено през идващите 24 часа и ще продължи четири дни, с опция за удължение ", съобщи катарското външно министерство в платформата " Екс ".

По-рано Израел и " Хамас " оповестиха за постигнатата договорка, включваща 4-дневно прекъсване на огъня и замяна на 50 израелци - дами и деца - държани от ислямистката формация като заложници, против освобождението от израелски затвори на 150 палестинци - също дами и деца, написа Българска телеграфна агенция.

Катар имаше посредническа роля в уреждането на съглашението.

" Държавата Катар удостоверява уговорката си към продължаващите дипломатически старания за деескалация на напрежението, прекъсване на кръвопролитията и отбрана на цивилното население. В тази връзка Държавата Катар прави оценка напъните на Арабска република Египет и Съединените американски щати за постигането на това съглашение ", се споделя още в обявата, представена от ДПА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР