Катар има готовност да се отбранява при необходимост. Това заяви

...
Катар има готовност да се отбранява при необходимост. Това заяви
Коментари Харесай

Катар се закани: Готови сме да се отбраняваме!

Катар има подготвеност да се отбранява при нужда. Това съобщи министърът на защитата на арабската страна Халид ал-Атиях, представен от „ Дейли Сабах “.

Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирства сложиха ултиматум от 48 часа на катарците, с цел да изпълнят техните претенции.

Доха упрекна страните, които скъсаха дипломатически връзки с тях, че „ забиват нож в гърба “ им, обвинявайки ги в поддръжка към терористични организации.

„ Надявам се да не се стига до фаза, в която ще бъде направена военна намеса, само че ние постоянно сме в подготвеност “, съобщи катарският министър на защитата.

Катар упрекна своите съседи в опит за нарушение нейния суверенитет, както и подкопаване на интернационалните закони. Дипломатическото напрежение ескалира при започване на месец юни.

Едно от условията на Саудитска Арабия и другите страни към Катар е затваряне на турската военна база. Доха отхвърля да извърши това. Наскоро турските въоръжени сили изпратиха войски в Катар, демонстрирайки поддръжка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР