Катар е най-малката по територия и население държава в историята,

...
Катар е най-малката по територия и население държава в историята,
Коментари Харесай

Катар наема компания, която да менажира престоя на гостите по време на Световното първенство

Катар е най-малката по територия и население страна в историята, която ще одобри Световното състезание по футбол, а това основава невиждани провокации пред страната. Едно от тях касае приемането на предстоящите над 1,2 млн. гости по време на шампионата идния ноември.

Върховният комитет по доставка и завещание в Катар разгласи, че страната е сключила контракт с компанията Accor, с цел да ѝ помогне да менажира престоя на футболните ентусиасти и деятели в хода на 28-те дни, в които ще се организира Мондиала, научихме от Reuters.

В момента страната-домакин разполага единствено с 30 000 хотелски стаи, а за потребностите на сходен конгрес трябват най-малко двойно повече.

Целта на държавните управляващи е да си спестят главоболията, които може да провокира разкриването на сходен брой кревати, когато футболната конкуренция завърши, а инфраструктурата остане.

Катар е с население от 2,9 млн. души, 85% от които са чуждестранци. Фактът обаче, че страната е най-големият експортьор на полутечен газ в света, я прави страната с най-голям принос към Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Именно това е и повода Доха да може да си разреши да провежда най-големия футболен конгрес в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР