Каталункският сепаратистки лидер Карлес Пучдемон обяви, че парламентарната група "Заедно

...
Каталункският сепаратистки лидер Карлес Пучдемон обяви, че парламентарната група "Заедно
Коментари Харесай

Пучдемон направи стъпка в решаването на кризата в Каталуния


Каталункският сепаратистки водач Карлес Пучдемон разгласи, че парламентарната група "Заедно за Каталуния" ще предложи кандидатурата на задържаният народен представител Жорди Санчес за поста на районния водач. Бившият районен министър председател Пучдемон, който е в заточение в Белгия, написа това в страницата си във Facebook.

"Тази вечер помолих ръководителя на Народното събрание (Роже Торен) краткотрайно да не издига моята кандидатура за встъпване в служба ръководител на Женералитета (правителството) на Каталуния", написа във страницата си Пучдемон. "Обявявам, че "Заедно за Каталуния" ще предложи депутата Жорди Санчес като претендент за председателския пост", прибавя политикът, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден Народното събрание на испанската самостоятелна област Каталуния осъди „ смяната към авторитаризъм ” на централните управляващи в Мадрид и отбрани отстранения водач Карлес Пучдемон с първото си гласоподаване след изборите през декември.

Приетата от депутатите резолюция пази Пучдемон като „ законен ” претендент за районен ръководител и акцентира, че сепаратисткото болшинство поддържа конституция на Каталуния като самостоятелна страна, само че не афишира за законна несполучливата декларация за самостоятелност от 27 октомври. м.г. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР