Катаклизмът, на който вие и аз сме свидетели в Газа,

...
Катаклизмът, на който вие и аз сме свидетели в Газа,
Коментари Харесай

Това е геноцид

Катаклизмът, на който вие и аз сме очевидци в Газа, е геноцид в извънредно положение.

Това не е „ нахлуване “. Това не е „ инвазия “. Това даже не е „ война “. Това е геноцид.

Продължете да четете

лист от 4 елементаНа 7 октомври Газа избяга от пандиза Водата е „ въпрос на живот и гибел “ за линията Газа, споделя организацията на Организация на обединените нации „ Тези животни към този момент не могат да живеят “, споделя най-старият резервист в Израел Камионите за сладолед се употребяват за запазване на тела, до момента в който Израел бомбардира Газа завършек на списъка

Апокалиптичните подиуми и звуци в Газа са доказателство, че една жестока, окупационна войска има желание да реализира главната си цел: унищожаването на останките от към този момент разрушеното парче земя и безразборното ликвидиране на безпомощни, изтощени деца, дами и мъже.

В продължение на десетилетия поредност от ваксинирани израелски държавни управления и техните потребни пълномощници, буйстващите заселнически милиции, водеха възходящ геноцид, лека-полека, с експлицитното утвърждение, единодушие и поощрение на западните държавни управления – които, в предвидимо шоу на перформативна взаимност с безсърдечен съдружник – са окъпали своите туристически атракции в синьо и бяло или звездата на Давид.

Давайте напред, вие, скъперници, покажете на света същинските си качества и качества. Ще запомним.

Не се заблуждавайте: израелският министър-председател Бенямин Нетаняху – дружно с неговата расистка тайфа от груби (по природа, характер и език) министри от кабинета – дълго, разочароващо време се мъчеха да се откажат от дано да научим Палестинците-смъртоносен-урок пристъпи на принуждение в интерес на доста по-удовлетворяващото изцяло заличаване на Ивицата Газа.

Чудовищният проект е толкоз явен, колкото и жалкият темперамент на Нетаняху: Свършете с Газа, като изтриете Газа.

Всеки, където и да е, във всеки конгрес, който отхвърля този факт, е или измамник, или кьорав – или съзнателно, щастливо и комфортно и двете.

Това не е „ заслужено “ отмъщение или възмездие. Това е – дублирам, за легиона от съучастни хакове и стенографи, които, удивително, в никакъв случай не са забелязали, камо ли да им пука за безконечното страдалчество и контузия на палестинците – геноцид.

Ако откровеното ми обвиняване ужили, провокирам всеки от исторически необразованите колумнисти и звезди в американските телевизионни вести, които са се втурнали в Израел, с цел да изгорят пълномощията си като „ задгранични репортери “ – с, несъмнено, техните фризьори, гримьори и писатели в два – с цел да разубедят мен и, което е доста по-важно, палестинската диаспора и техните съдружници, че имаме вяра, че в този обсаден анклав се разпростира смъртоносен геноцид.

Тези непоносими лицемери още веднъж разказват палестинците като „ зли хищници “, до момента в който възхваляват израелците като „ грижовни светци “, тъй като предизвестяват признателните палестинци в Газа, че ще ги убиват всеобщо.

Тези лъжливи лоялисти на Израел евентуално нито един път не са стъпвали през стените с бодлива тел и оградите, които опасват Газа, или са интервюирали някое от милионите човешки същества, които генерации наред са търпели загуби, обири, ограничения, унижения, унижения, и, несъмнено, смъртоносна свирепост, осъществена от страна на апартейда.

Това е познато, сюрреалистично зрелище на артиста, което редуцира една остаряла, комплицирана история в лек, елементарен за мелене конфликт сред черно и бяло за безчет еднообразно безчувствени американци, алергични към география, които са уверени, че носенето на паспорт е „ разсъни се ”.

Белите шапки – израелците – постоянно са почтените жертви. Черните шапки – палестинците – постоянно са отговорните причинители.

Следователно, кавалерското неуважение към съвсем неразбираемите човешки последствия от крещящото анулиране от Израел на този до момента малоумен, анахроничен термин: интернационално право.

Спрете нещата от живота – храна и вода – да попаднат в пленената Газа. Добре.

Спрете доставката на гориво и електричество до домовете и лечебните заведения. Добре.

Бомбардирайте учебни заведения на Обединените народи, приютяващи обезверени палестински фамилии от непрестанните килимни бомбардировки. Добре.

Атакувайте коли за спешна помощ, с цел да им попречите да транспортират обезобразени деца до затъмнени лечебни заведения, където се нуждаят от незабавна помощ. Добре.

Освободете бял фосфор, с цел да изгорите палестинците до костите. Добре.

Откажете се от уханието на „ прецизните удари “, с цел да предотвратите „ цивилни жертви “ и вместо това се наслаждавайте на превръщането на Газа във Фалуджа, към 2005 година Добре.

Запечатайте пандиза, който е Газа, с цел да извършите бягството и вярата невъзможни. Добре.

След това изискайте 1,1 милиона души да се реалокират на никое място в границите на часове или по всяка възможност да бъдат изправени пред сигурна гибел. Добре.

По отблъскващ сигнал, нормалната изложба от престорени президенти и министър-председатели осъди зверствата, осъществени от черните шапки – като в същото време приветства, като належащо и приветствано опровергаване, зверствата, осъществени от белите шапки.

Така че, апелирам, желаете ли фантазьорите да спрат да умоляват Международния углавен съд (МНС) в Хага да направи нещо, каквото и да е, с цел да потърси „ и двете страни “, в това число Израел, под отговорност?

Това не се е случило и няма да се случи, тъй като постоянно съобразяващият се МНС знае, че не би трябвало да наскърбява и няма да наскърбява мощните във Вашингтон, окръг Колумбия, които ръководят целия излъган фарс.

Междувременно Нетаняху – който единствено преди няколко седмици беше укорен за това, че е упрекнат шарлатанин, изправен пред правосъден развой за корупция по голям брой обвинявания в измами, подкупи и корист с доверие, както и че има властническо ДНК – беше оправдан от американския президент Джо Байдън и раболепна компания като ослепителен облик на увереност, резистентност и морал на Близкия изток.

Такъв е болният „ честен “ компас на Байдън и неговите пешеходни съдружници в Лондон, Париж, Берлин, Брюксел, Канбера и Отава.

Все отново надали е изненадващо, че дивите колониални сили – като се има поради техният непоносим опит в убийството и обезобразяването на толкоз доста почтени, на толкоз доста белязани места – биха предложили цялостното си утвърждение на друга колониална мощ, виновна за убийството и обезобразяването на толкоз доста почтени палестинци в Газа и по-късно през вчерашния ден, през днешния ден и на следващия ден.

Но знайте това: Байдън и другите не приказват от името на милиони жители, които претендират да съставляват, само че които ще продължат да стоят непоколебими с непокорните палестинци и тяхната обективна и хуманна идея.

Въпреки всички нелепости и пози от страна на „ интернационалната общественост “ за „ разрешаване на рецесията посредством дипломация “, този сходен на дистопия смут беше „ крайната игра “ от самото начало: смилане на всеки квадратен инч от Газа и нейните хора на прахуляк и памет.

Смешното решение за „ две страни “ е болна заблуда, насърчавана от хитри дипломати, образовани в Ivy League, като американския държавен секретар Антъни Блинкен и другите израелски апологети на военните закононарушения, които го предшестваха – слети, каквито бяха и са за своите „ сътрудници “ в Тел Авив като сиамски близнаци.

Блинкен е пътувал до Израел по разпореждане на своя началник, с цел да даде „ зелена светлина “ на геноцида. Ще запомним и това.

Един злоумишлен режим, стимулиран от отровна композиция от ултранационализъм и фанатизъм, знае, че злокобната му цел е в мъчителна панорама.

Ще има още ужаси. Но палестинците няма да бъдат пречупени. Те ще упорстват и ще надделеят. Ще бъде мъчно и ще отнеме време, само че те ще се възстановят.

Възгледите, изразени в тази публикация, са лични на създателя и не отразяват безусловно публицистичната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР