Катаджията Зоран Стефанов осъди прокуратурата да му плати обезщетение от

...
Катаджията Зоран Стефанов осъди прокуратурата да му плати обезщетение от
Коментари Харесай

Хванат с кокаин катаджия осъди прокуратурата за 10 000 лв.

Катаджията Зоран Стефанов осъди прокуратурата да му заплати обезщетение от 10 000 лв. за моралните вреди от противозаконното обвиняване и делото, което беше водено против него за владеене на опиати, предава правният уебсайт Лекс.

Това излиза наяве от решение на Софийския апелативен съд (САС), който удостоверява решението на първата инстанция по желае на Стефанов, с който той е претендирал за обезщетение от 36 000 лв..

Стефанов беше задържан на 8 декември 2011 година при акция „ Чистота “ на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. 34-годишният тогава катаджия беше арестуван на излизане от София, на път за Банско, в компанията на две дами, а в колата му беше открит прикрит кокаин, както и в чантата на една от спътничките му.

След това се оказа, че служителят е бил наблюдаван в продължение на месец, през който са били записани голям брой диалози, в които съгласно проверяващите става дума за кодирани ангажименти за доставка на опиати. В тях обаче Стефанов говорел за доставка на „ рибки “, „ торти “ и „ тикви “. По делото са били документирани връзки като „ А, бе, ай, стига нелепости, не приказвай повече, стига ”, “ То ни разбра цела София “, „ едно прасенце желае да се видиме по-късно ” и „ да минеме до Студентски град да видиме булката ”. Именно от един от диалозите станало ясно, че компания желае от Стефанов да им достави кокаин в Банско за студентския празник.

Разследването на катаджията почнало по сигнал, а съгласно изявления около ареста му, проверяващите били заинтригувани от това, че за 7 години в Министерство на вътрешните работи сътрудника им купил четири жилището и показал висок стандарт на живот.

Стефанов остана в ареста малко над два месеца, а две години по-късно делото беше импортирано в градския съд. След още две години пък състав с ръководител и докладчик Мина Мумджиева оправда катаджията. Прокуратурата в началото е протестирала присъдата, само че откакто се срещнала с претекстовете на съда, е отдръпнала митинга и по този начин Стефанов е бил дефинитивно оневинен.

От претекстовете на съда излиза наяве, че макар дългото следене, подслушване и документиране на диалози, които съгласно проверяващите демонстрират връзките му с наркопласьори, от които купувал, а по-късно продавал опиати, катаджията е бил упрекнат само за държане на 6 пликчета кокаин, на обща стойност 328 лв., които били укрити в джоба на вратата на автомобила му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР