КАТ започва нова акция срещу пияните и дрогирани шофьори. Мерките

...
КАТ започва нова акция срещу пияните и дрогирани шофьори. Мерките
Коментари Харесай

КАТ започна нова акция - стартира в понеделник и е чак до неделя

КАТ стартира нова акция против пияните и дрогирани водачи. Мерките бяха оповестени във вторник от Националната полиция. Операцията стартира в понеделник и ще завърши в неделя, информира NOVA.

Полицаите ще вършат инспекции за съществуване на алкохол и наркотични субстанции

в кръвта на водачите. Освен това, водачите ще бъдат проверявани и за неплатени санкции, както и дали имат платена застраховка „ Гражданска отговорност ”.

Предишната сходна интервенция се организира през декември 2017 година Тогава от общо 19 000  тествани водачи, 246 са били под въздействието на алкохол, а 51 – на опиати. Бургас, Пловдив и София са регионите с най-вече извършители на пътя, сочат още резултатите от предходната акция на КАТ.

По традиция през лятото водачите в София ще бъдат усложнения от редица улични поправки .

В началото на юли стартира ремонт по бул. „ Васил Левски ” наоколо до ул. „ Граф Игнатиев ”. Движението няма да бъде лимитирано, само че ще бъде затруднено и поради създаване на подлез към входа на идната метростанция на „ Патриарх Евтимий “. Ремонтът по булеварда ще протече почти 40 дни – по 20 в платно. Това изясни заместник-кметът по превоза – Евгени Крусев, представен от DarikNews.bg.

От Общината са в развой на създаване на проект за планувания ремонт на бул. „ Васил Левски “, където се пресича с ул. „ Граф Игнатиев “. Евгени Крусев изясни, че предизвикателство ще е съвместяването на работата по двата обекта.

„ Основното предизвикателство е обвързвано със стиковането сред ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “, надлежно релсите, които би трябвало да се подменят в границите на самото кръстовище и преасфалтирането на правата към Ректората и построяването на подлез към метростанцията, която се построява наоколо до кръстовището. Така че там на процедура ще има три обекта, които ще се съвместят. Съответно придвижването ще бъде затруднено, за което се извиняваме и молим за разбираме “, уточни той.

Ще създадем всички належащо да приключим оптимално бързо ,

даде обещание заместник-кметът по превоза. Той добави, че по улица „ Граф Игнатиев ” ремонтът върви по график. Софийска вода към този момент е сменила инсталацията и трамвайните релси в първия затворен сектор към този момент са демонтирани.  Следващата права, която ще бъде затворена ще е сред булевардите „ Георги Раковски ” и „ Васил Левски ”.

Паралелно текат и настоящите поправки из столичните квартали. Един от тях на улица „ Гюешово “ в регион „ Възраждане ”, където към този момент е построен нов тротоар и следва преасфалтиране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР