КАТ залови 30 водачи, шофирали след употреба на наркотици или

...
КАТ залови 30 водачи, шофирали след употреба на наркотици или
Коментари Харесай

КАТ залови 30 водачи, шофирали след употреба на наркотици или алкохол

КАТ залови 30 водачи, карали след приложимост на опиати или алкохол, сочат междинните резултати от профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, заяви Министерство на вътрешните работи.

Оттам прецизират, че в границите на миналия ден от откритите общо 22 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, 14 са карали с алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 промила, а други двама са отказали тестване. От откритите 8, карали под влияние на наркотични субстанции, трима са отказали да бъдат тествани.

В хода на интервенцията са тествани 8107 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 9972 водачи и пасажери. Съставени са 2128 фиша и 460 акта за открити административни нарушавания. От Министерство на вътрешните работи показват, че акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. Само през вчерашния ден при произшествия по пътищата загинаха четирима души, други 28 бяха ранени. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР