КАТ ще регистрира автомобилите – частните пунктове просто ще издават

...
КАТ ще регистрира автомобилите – частните пунктове просто ще издават
Коментари Харесай

Експерти смятат, че идеята за нов начин на регистрация на коли утежнява нещата

КАТ ще записва колите – частните пунктове просто ще издават изводи и те ще бъдат показани като основа за издаване на проучване. При всички случаи, съгласно мен, в КАТ ще остане една неофициална инспекция, с която да има увещание в редовността на регистрацията. Това съобщи някогашният началник на КАТ Алекси Стратиев по отношение на новото законово предложение за основаване на така наречен Закон за пътните транспортни средства.
Според Стратиев, с новото законово предложение в действителност се натоварват жителите т.е. усилва се бюрокрацията, а с това и корупцията. Връщаме се още веднъж към хартийките, предизвести специалистът.
Инж. Емил Панчев, който е ръководител на Съюза на българските автомобилисти (СБА), видя най-големият проблем в " разкарването на жителите – два пъти ", с цел да си вземат де факто регистрационния номер. Първо се оставя автомобилът за верификация в съответния частен център, след това се отива в КАТ. Това значи отново да отсъстват хората два дни от работа, добави Панчев пред Българска национална телевизия. Той не се тормози, че с смяната ще има по-голяма заплаха за приключване на персонални данни.
Други забавни моменти в законопроекта, които разясниха Панчев и Стратиев, касят и що е то МПС, защото няма формулировка, а настрана се не разрешава регистрация на МПС с десен волан. Панчев поддържа възбраната на рейсове и камиони с подобен волан, до момента в който Стратиев акцентира, че възбрана на леки коли с десен волан надали може да се вкара – тъй като има и европейски правила. Панчев се оплака и от някои хрумвания за по-високи санкции - такива, които ще касаят пунктове и сервизи.
Пълното предложение за Закона за пътните транспортни средства можете да видите ТУК! А първите оферти в публичното разискване е нотариусите да отпаднат от заверката на контракта за покупко-продажба на кола.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР