КАТ пусна в действие роботизираните камери за скорост. От днес

...
КАТ пусна в действие роботизираните камери за скорост. От днес
Коментари Харесай

КАТ пусна камери с изкуствен интелект

КАТ пусна в деяние роботизираните камери за скорост. От през днешния ден първите 20 уреда с изкуствен интелект към този момент са на пътя. Устройствата са разпратени в 19 регионални дирекции на полицията в цялата страна, оповестява „ Телеграф “.

Камерите са италианско произвеждане модел Celeritas MVD 2020 и са ултра съвременни. Разполагат с две смарт камери, снабдени с оптика с извънредно висока резолюция. Едната е 4K монохромна съществена камера и втората е Full HD цветна контекстна камера.

Могат да снимат в двете направления на придвижване в 4 пътни ленти по едно и също време по няколко автомобила. Различават в действително време класа на автомобила и регистрират скорост от 20 до 320 км/ч. Възможностите им са да снимат, както в градски условия, по този начин и по автомагистралите. Разстоянието на премерване и снимане от системата: от 15 м до 75 м съгласно ширината на пътя.

Изкуственият разсъдък засича скоростта до единица от секундата и индивидуализира всеки един автомобил. Отклонението е едвам 15 секунди от действителната скорост на движещия се обект. Така, че остарелият трик на водачите да се залепят за задницата на някой бързак, към този момент не ги избавя от санкция. Отделно санкциите ще се генерират автоматизирано и ще бъдат изпарщани от изкуствения разсъдък като SMS или по Viber на притежателя на транспортното средство, което е снимано да надвишава скоростните режими.

Камерите имат опция да изпращат освен данните, само че и видео и фотоси на нарушителите. Но за България тази алтернатива към момента е в разработка. Все отново бонус са джигитите е, че модерните камери работят в честотен обсег: от 24.0 GHz до 24.25 GHz и могат да бъдат прихващани от по-модерните антирадари, разкриха пред „ Телеграф “ осведомени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР