КАТ е готов със статистиката за регистрираните автомобили през първите

...
КАТ е готов със статистиката за регистрираните автомобили през първите
Коментари Харесай

В България има повече Ferrari-та отколкото Tesla

КАТ е подготвен със статистиката за записаните коли през първите 6 месеца на годината. Подробна разбивка ще ви представим на следващия ден заран, а в този момент ще обърнем внимание на една доста дребна и извънредна част от пазара, само че която е доста забавна.

Става въпрос за сегмента на супер спортните коли, който вълнува общността ни, както се разбра от интереса към публикацията за първия Bugatti Chiron в България. Преди дни Ваньо Алексиев, притежател на „ Биомет”, се похвали в Instagram с новата си облага – Chiron, чиято цена е най-малко 5 млн. лв.. Алексиев се слави като обожател на скъпите коли, като в Instagram има фотоси с Lamborghini Aventador и Bentley Bentayga, а евентуално в гаража му има място за 2 броя Rolls-Royce.

Но усет към лукса имат и други българи. За първите 6 месеца на годината у нас са регистрирани 3 нови автомобила Ferrari и 13 използвани. При Rolls-Royce съотношението за същия интервал е 1 нов и 4 използвани. За тези коли, както е известно, важи правилото да престояват прочут интервал в чужбина, след което да идват у нас. Много по-голяма е броя на записаните чисто нови коли Porsche – цели 70, а с използваните 279 общият им брой до 1 юли 2018 година става 349.

Не е изненада, че точно Porsche е най-разпространената марка спортни коли у нас. На доклад от КАТ се водят общо 2952 автомобила с марка Porsche. На второ място са моделите с марка Maserati (207), а безбройните трудове и възхвали на Tesla не са помогнали на електрическия автомобил да изпревари иконата на спортното автомобилостроене. У нас са регистрирани 67 автомобила Tesla, до момента в който броят на Ferrari е 80. Най-малко са почитателите на Lamborghini – едвам 25, само че пък богаташите обичат супер лукса на Rolls-Royce – 59. Не сме не запомнили и Bentley. Общо 188 са записаните коли на английската марка у нас.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР