Кастрева: Проектът Твоят час“ отвори вратите на хиляди деца към

...
Кастрева: Проектът Твоят час“ отвори вратите на хиляди деца към
Коментари Харесай

Кастрева: Проектът „Твоят час“ отвори вратите на хиляди деца към изкуството

Кастрева: Проектът „ Твоят час “ отвори вратите на хиляди деца към изкуството
Деца от столични учебни заведения демонстрираха наученото по плана на МОН „ Твоят час “. Началникът на Регионалното ръководство по обучение (РУО)-София Ваня Кастрева награди участниците от няколко учебни заведения. Инициативата се финансира със средства по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Основна цел на първата фаза от плана е посредством разнообразни начинания да развие спомагателни умения в учениците в границите на наложителната им подготовка в учебно заведение.

В столичния „ Дворец на децата “ групи от столични учебни заведения демонстрираха танцовите си умения и рисунки, които са правени в границите на образованието през последните две години. Учениците споделиха пред БГНЕС, че часовете в границите на „ Твоят час “ са ги сплотили, съумели са да работят групово, да мислят като тим и признават, че компликациите са ги трансформирали в неразделни другари.

„ Ще бъда доста щастлива, в случай че този план откри своето продължение, тъй като отвори вратите на хиляди деца към изкуството, знанието и науката. Помогна им да преодолеят своите обучителни усложнения и да развият своите ползи “, сподели Ваня Кастрева.

„ Tвоят час “ несъмнено беше добър както за децата, по този начин и за учителите, разяснява и Кристина Габровска, старши специалист „ Организация на междинното обучение “, РУО-София. За 2-годишния интервал са се присъединили 84% от всички столични учебни заведения. Най-желани са часовете по изкуства, просвета и технологии, непознати езици

Пред препълнената зала Ваня Кастрева съобщи, че водещ фактор в „ Твоят час “ са били учениците и техните потребности – сами са избирали времето какво да вършат и по какъв начин да развият капацитета си. Според статистиката на РУО са образувани над 3500 групи с над 50 346 участници. Най-големият триумф, съгласно Кастева на плана е, че учениците съумяха да покачат триумфа си спрямо предходната година.

Ръководителят на РУО-София Ваня Кастрева връчи и специфични грамоти на възпитаници от Девета френска гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “-София, Второ СУ акад. Ем. Станев и 112 ОУ „ Стоян Заимов “./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР