Кастер Семеня е получила отказ да участва на Диамантената лига

...
Кастер Семеня е получила отказ да участва на Диамантената лига
Коментари Харесай

Отказаха участие на Семеня на Диамантената лига в Рабат

Кастер Семеня е получила отвод да взе участие на Диамантената лига в Рабат в бягането на 800 метра при дамите. Двукратната олимпийска шампионка искаше да започва на две обиколки, само че президентът на Мароканската атлетическа федерация е отказал да я допусне до присъединяване.

Преди броени дни Швейцарският федерален съд даде позволение на Семеня да започва на надпревари при дамите във всички дисциплини, откакто краткотрайно анулира правилото на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), което влезе в действие на 8 май тази година и не разрешава на атлетки с по-високи равнища на тестостерон в организма да вземат участие при дамите в дисциплините от 400 метра до една миля, в случай че не се подложат на хормонална терапия. Швейцарският федерален съд даде на IAAF период до 25 юни, в който да аргументира решението си за новото предписание.

View this post on Instagram
A post shared by Caster Semenya (@castersemenya800m) on Jun 13, 2019 at 12:44pm PDT
Семеня завоюва бягането на 800 метра в Рабат през предходната година.

“На 11 юни тя беше известена, че президентът ан Мароканската атлетическа федерация е отказал присъединяване й. В момента Кастер търси изясненост по съответните аргументи за това решение и приканва IAAF да подсигурява, че федерациите, които членуват в нея, съблюдават закона и заповедите на Върховния съд от 31 май и 12 юни”, се споделя в публично изказване от щаба на Семеня.

До момента от Мароканската атлетическа федерация не са коментирали тематиката.

Турнирите от Диамантената лига не се провеждат от IAAF. Всеки спортист може да взе участие на шампионат от веригата посредством специфична покана само от уредника на съответното съревнование.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР