Каспер Рууд стана последният 1/2-финалист при мъжете в тазгодишното издание

...
Каспер Рууд стана последният 1/2-финалист при мъжете в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Рууд победи Руне и си уреди среща със Зверев на 1/2-финала

Каспер Рууд стана последният 1/2-финалист при мъжете в тазгодишното издание на " Ролан Гарос ". 24-годишният норвежец доближи до тази фаза на конкуренцията, побеждавайки Холгер Руне на 1/4-финала в четири сета - 6:1, 6:2, 3:6, 6:3. Мачът продължи 2 часа и 47 минути.

В първите два сета Рууд тотално доминираше на корта. В първия той даде единствено гейм на противника си, а във втория бе малко по " милосърден " и му " отпусна " два.

И таман, когато изглеждаше, че мачът отива към лесна победа за норвежеца, в третия сет нещата се объркаха. Той позволи ранен пробив, който даде самочувствие на Руне, който подвигна равнището в играта си и съумя да върне интригата в мача, печелейки сета с 6:3.

Датчанинът опита да окаже опозиция и в идващия сет, само че позволи пробив в четвъртия гейм за 1:3, след което самодейността още веднъж отиде на страната на Руне, който не я изпусна и затвори мача в своя изгода с 6:3.

Така Рууд ще играе за повторно в кариерата си на 1/2-финал на " Ролан Гарос ". Там той ще се изправи против германеца Александър Зверев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР