Каспер Рууд ще спори за титлата на финалния турнир на

...
Каспер Рууд ще спори за титлата на финалния турнир на
Коментари Харесай

Рууд не срещна трудности срещу Рубльов и ще играе с Джокович на финала

Каспер Рууд ще спори за купата на финалния шампионат на ATP против Новак Джокович откакто отстрани Андрей Рубльов с 6:2, 6:4 за малко над час ига в Торино. Това беше общо шестият мач сред двамата тенисисти и втората победа за норвежеца, който победи за първи път същия противник тъкмо преди година на същото място.

Рубльов стартира мощно откриващия сет и на два пъти повеждаше. Много скоро обаче съветският тенесист показва спад в играта си и позволи поврат, както и два пробива до края на първи сет. Рууд игра извънредно мощно и не остави късмет на съперника си, спечелвайки пет следващи гейма, с което затвори сета при 6:2 в своя изгода.

Вторият сет стартира, както приключи първият. Рууд мачкаше, а Рубльов правеше обезверени опити да се върне, които завършваха с крах. Норвежецът направи два пробива и взе първите четири гейма от сета. Това означаваше, че Каспер Рууд можеше да завоюва 10 следващи гейма, в случай че беше спечелил и идващия, само че Рубльов се избави от цялостното оскърбление и понижи изоставането си до 1:4. И то по впечатляващ метод откакто Рууд водеше с 30:0.

Норвежецът взе идващия гейм и докара мача съвсем до сигурния му край, само че Рубльов се надигна и завоюва три поредни гейма, както и първият си пробив за вечерта и скачи изоставането си о 4:5.

И тъкмо когато изглеждаше, че съветският тенесист ще направи чудото и ще вкара мача в тайбрек, Рууд се завърна и заби последния гвоздей в ковчега на противника си, печелейки послания гейм в мача на нула.

Каспер Рууд приключи мача с 10 аса, 9 оптимално поредни точки, 4 пробива и нито една двойна неточност. Нещо, което сигурно ще направи финала на шампионата забавен, където Новак Джокович ще срещне мощен и стимулиран конкурент.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР