Каспер Рууд се сбогува с възможността да защити титлата си

...
Каспер Рууд се сбогува с възможността да защити титлата си
Коментари Харесай

Аржентинец детронира Рууд още на 1/8-финалите в Бостад

Каспер Рууд се сбогува с опцията да отбрани купата си от предходната година, откакто загуби изненадващо от Франсиско Серундоло от Аржентина в три сета – в обособените елементи 6-4, 3-6, 7-5, за малко над два часа и половина игра.

Норвежецът, подложен под номер 1 в главната скица, се оказа в ролята на догонващ в сетовете след един-единствен пробив за противника, пристигнал в седмия гейм на частта. Серундоло резервира хладнокръвие до края, с цел да поведе в резултата. Във втория Рууд сподели за какво е настоящ първенец в шведския град, като възвърне паритета след брейк в шестия гейм. Третият сет бе извънредно трагичен, като Серундоло в началото избави три точки за пробив в третия гейм, преди да пробив подаването на петия в света в шестия гейм.

Водачът в схемата върна мигновено брейка, само че се пропука в 12-ия гейм и по този начин аржентинският му конкурент продължи към последните осем в конкуренцията от АТП 250. Рууд си потегли от шампионата още на първото затруднение, макар че направи девет аса против нито един на южноамериканеца – Серундоло обаче избави 9/11 благоприятни условия за пробив пред норвежеца. В спор за място на полуфиналите 39-ият в международната класация ще играе с спечелилия от двойката Аслан Карацев и Юго Гастон. По-рано напред продължи и петият в схемата Пабло Кареньо Буста, който в профил сънародника си Алберт Рамос-Виньолас в три тежки сета.

В конкуренцията са още Андрей Рубльов (2), Диего Шварцман (3), Роберто Баутиста Агут (4), който ще играе с участващия със предпазен ранкинг Доминик Тийм във втори кръг, и Себастиан Баес (8).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР